Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kratki vodič za predljetovanje u hotelima 1. dio ISTRA I KVARNER

hoteli-predljeto

Kraj je svibnja, ulice mirišu po jagodama a tržnice se crvene od trešanja. Temperatura je stigla trideset stupnjeva, ni more nije hladno na nekih 22, pa splitskim ulicama već masovno hodaju kupači koji odlaze na plaže ili se vraćaju s plaža. Došlo je ljeto, ali još nije počela puna sezona i pred nama je još jedan praznik koji omogućava spajanje slobodnih dana u mini godišnji odmor.

Što znači da je idealno vrijeme za kraći odlazak na more, kako bismo pomirisali i osjetili okus ljeta prije pravog ljetovanja. Stoga smo pripremili mali izbor najboljih ili najugodnijih hotela na Jadranu, gdje u ovo doba godine možete provesti nekoliko dana po cijenama još uvijek bitno nižima nego u srpnju i kolovozu.

Evo naše liste hotela idealnih za predljetovanje. Prvi smo nastavak posvetili Istri i Kvarneru, a drugi, sutrašnji, Dalmaciji i Dubrovniku. Hotele nismo rangirali kvalitativno već geografski, od zapada prema istoku.

1. Kempinski, Savudrija

h-kempinski

Jedini hrvatski Kempinski standardno je pouzdan, luksuzan hotel s pravih pet zvjezdica, s izvrsnim velikim bazenom, prostranim, udobnim sobama,vrlo profesionalnim osobljem i solidnim golf igralištem. Najveći mu je minus, uz osrednje restorane, što nema pravu plažu. Prema Booking.comu, sobe u Kempinskom ovih dana počinju s oko 1400 kuna.

2. San Rocco, Brtonigla

san-rocco

 

Prvi hrvatski vrhunski obiteljski hotel lani se značajno pomladio: sadržaj minibara može konkurirati ozbiljnim hotelima s pet zvjezdica, kupaonice i kozmetika u kupaonicama ostavljaju sjajan dojam, dok je ladanjski ambijent unutarnje Istre posve nepobjediv. Veliki, također relativno novi bazen, namijenjen je gostima koji podjednako vole plivanje, kao i čitanje i opuštanje s pogledom na travnjake i maslinike. San Rocco spada među rijetke istarske hotele koji zaista drže do gastronomije i vina. Cijene se kreću oko 1350 kuna

3. Mauro, Poreč, Obala maršala Tita 15

porec

Mauro je jedini hotel u Poreču u kojem se dobro osjećamo. Riječ je o butik hotelu s četiri zvjezdice, s izvrsnom uslugom, solidnim sobama, sjajnim položajem na porečkoj rivii  s pogledom na more. Morali bi, međutim, popraviti doručak: zadnji smo put vidjeli paštete od par kuna iz supermarketa i još nekoliko sličnih proizvoda koji sigurno ne spadaju u blagovaonicu hotela čije sobe u predsezoni koštaju oko 1400 kuna.

4. Meneghetti, Bale

meneghetti-terasa

Meneghetti je svakako najljepši, a vjerojatno i najluksuzniji hotel u Istri. Ovo prekrasno imanje blizu Bala poznato po vrlo dobrim vinima i fenomenalnim maslinovim uljima, sadrži niz soba i apartmana okruženih raznobojnom i intenzivno mirisnom hortikulturom, kao i odlično uređen restoran. Na Booking comu soba se u utorak 29. svibnja mogla dobiti za 1663 kune, što je izvrsna vrijednost za novac s obzirom na veličanstveni osjećaj koji ostavlja boravak na Meneghettijevu imanju.

5. Adriatic, Rovinj, Obala Pina Budicina 16

adriatic1

Adriatic spada među one hotele s četiri zvjezdice koji su neusporedivo bolji od većine hrvatskih hotela s pet zvjezdica. Smješten u staroj, nedavno renoviranoj palači u samom centru Rovinja, Adriatic je postao jedno od glavnih gradskih okupljališta, gdje se dolazi na kavu ili na neki od stotinjak whiskyja i bourbona, ili na čašu vina (lani ni izbor vina ni posluga u baru nisu bili na visini hotela). Sobe su jako udobne i izvanredno uređene, baš do zadnjeg detalja, a kupaonice s mozaicima na podu spadaju među najatraktivnije među svim hrvatskim hotelima. Cijene u Adriaticu trenutno se kreću između 1700 i 3200 kuna.

6. Monte Mulini Rovinj, A. Smareglia 3

monte-mulini

Monte Mulini klasični je hotel s pet zvjezdica visokog, raskošnog stila, s vrhunskim sobama, efikasnim i ljubaznim osobljem i fenomenalnom plažom Mulini Beach s vrlo solidnim barom. Monte Mulini spada u vrh luksuza cjelokupne hrvatske hotelske ponude, a sobe se krajem svibnja mogu dobiti za 2200 kuna prema Booking.comu.

7. Delfin, Rovinj, Obala Vladimira Nazora 3

delfin-rovinj

Hotel Delfin, otvoren lanjskog ljeta, predstavlja vjerojatno najbolju vrijednost za novac u Rovinju, neprijepornom turističkom šampionu Istre Kvarnera. Delfin ima četiri zvjezdice, ali pića u minibaru i kozmetika u kupaonicama zaslužuju čistih pet zvjezdica, baš kao i izvrsna usluga. Lokacija preko put starog gradskog škvera dobit će na vrijednosti otvaranjem velikog hotela Park udaljenog par stotina metara, krajem ove ili početkom iduće godine, čime će se matica rovinjskog društvenog života pomaknuti baš prema Delfinu. Sobe u Delfinu trenutno koštaju oko 900 kuna, što je zaista iznimno povoljno za Delfinovu klasu.

8. Alhambra, Mali Lošinj, uvala Čikat

alhambra

Alhambra je uvjerljivo najluksuzniji hotel na sjevernom Jadranu. Kada bi u minibarovima htjeli držati alkohol (a ne drže ga jer forsiraju room service), mogli bismo reći da je Alhambra postavila najviše moguće standarde u hrvatskoj hotelskoj industriji. Sobe su ultraluksuzne, preudobne i jako lijepe, vrt u kojem se nalazi restoran jedan je od senzacionalnijih bilo gdje na obali, a plaža u idiličnoj uvali Čikat, s pogledom na smirujuću crnogoricu preko puta, pokazuje zašto hrvatska strana Jadrana spada među najljepše obale u Europi. Alhambra je, naravno, jako skupa, tako da cijene soba već sada počinju od 3149 kuna (Booking.com)

9. Bellevue, Mali Lošinj, uvala Čikat

bellevue-noc

Bellevue je klasični obalni hotel s pet zvjezdica, koji nas svojim velikim, otvorenim javnim prostorima, drvenim podovima, vizualnom povezanošću ulaza s kopna s izlazom prema moru, podsjeća na pojedine jako hedonističke i opuštajuće resorte na Baliju i Koh Samuiju. Bellevueove prostrane sobe imaju velike balkone, Valrhonu u minibaru, aparat za čaj i kavu, bazeni su veliki, s pogledom na more, na bazenskom se baru roštilj peče u Green Eggu, a konobari obilaze goste s magnumima velikih svjetskih i domaćih vina, dok na plaži, na kojoj vam ležaljke i suncobrane postavljaju Bellevueovi zaposlenici, postoji manji, sasvim korektan kafić.

Soba u Bellevueu sada se može dobiti već za 1390 kuna. U cijenu polupansiona uključena je i gastronomska večera, koja se temelji na dosta raskošnoj a la carte ponudi, pa smo lani ondje bez ikakvih nadoplata večerali steakove, škampe i divlju ribu. Bellevue ima i raskošni spa.

10. Vitality Hotel Punta, Veli Lošinj

vitality-punta-losinj

Punta spada među one hotele s četiri zvjezdice koji isporučuju više nego što bi se očekivalo s obzirom na cijenu. Kako brend kaže, Vitality Punta posvećena je zdravom životu, pa u parku ispred hotela možete naletjeti na goste koji upravo vježbaju jogu, u fitness centru imaju sve moguće probrame od ekspertno opremljenih teretana s individualnim trenerima do vježbi disanja i nordijskog hodanja, dok je spa donekle medicinski specijaliziran. Veliki infinity bazen sa sjajnim pogledom na otvoreno more, govori o hedonističkoj strani ovog modernog hotela, baš kao stotinjak ili više metara dugački bife na kojem se poslužuje jako bogata večera, Soba u Punti trenutno košta oko 900 kuna.

11. Navis, Opatija, Ivana Matetića Ronjgova 10

navis4

Navis je uvjerljivo najbolji malo veći hotel na cijeloj opatijskoj rivijeri. Sobe su duhovito stilizirane i jako udobne, svi balkoni gledaju na more, madraci i jastuci su ultramekani a minibarovi puni šampanjca i respektabilnih jakih pića. Bazen sa sunčalištem prilično je neodoljiv, dok restoran, koji je ove godine gastronomski znatno napredovao, uživa u prednostima jedne od najspektakularnijih terasa na sjevernom Jadranu. Osoblje je ljubazno i efikasno, kao da ste u Esplanadi, hrvatskom mjerilu za vrhunske hotele. Osim bazena, gostima je na raspolaganju mala privatna plaža. Soba u Navisu ovih dana košta oko 1300 kuna,

12. Bevanda, Opatija, Zert 8

bevanda

Bevandine su sobe sjajno uređene i baš svjetski luksuzne, s po dva velika televizora, uzornim minibarom i snackovima i jako lijepim balkonima. Nažalost, Bevanda ima samo deset soba. Restoran je ponovo u uzlaznoj fazi, a osoblje prvorazredno . Opatiji bi definitivno trebalo više takvih hotela. Sobe u Bevandi nude se na Booking.comu za 1700 kuna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.