Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako je kuharica Jelka na sudu pobijedila vlasnika restorana

macola

Kuharica Jelka Kukić prije skoro devet godina dobila je otkaz u poznatom restoranu Macola smještenom na autocesti Zagreb-Split blizu Udbine. Gospođa Kukić, piše Jutarnji list, dobila je izvanredni otkaz zato što se jedna gošća navodno zarazila salmonelom, pošto je pojela punjenu papriku koju je baš ona stavila na liniju samoposlužnog dijela restorana.

Jelka Kukić tužila je vlasnika Macole, a sud u Korenici poslije skoro punih devet godina nepravomoćno je presudio u njenu korist, pa je vlasnik restorana sada mora vratiti na posao i platiti sve troškove. Sud je ustvrdio kako restoran nije predočio čak ni ime i prezime gošće koja je zbog punjene paprike navodno završila u bolnici, te kako sanitarna inspekcija poslije tog incidenta uopće nije posjetila Macolu, što je obavezno u slučajevima kad se negdje pojavi salmonela.

Sudu je, nadalje, bilo neobično da se samo jedna gošća zarazila spornom punjenom paprikom. Gospođa Kukić drži kako je cijeli slučaj s trovanjem izmišljen, jer se u to vrijeme u Macoli pojavio višak radne snage, a vlasnik nije znao kako da joj bez konkretnog povoda prekine ugovor o radu.  Ovaj clochemerlovski slučaj svjedoči o sivoj zoni u ugostiteljstvu kad je riječ o odnosima zaposlenika i vlasnika. Pravda poslije devet godina zaista je samo moralna satisfakcija za otpuštenu kuharicu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.