Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Kako je kuharica Jelka na sudu pobijedila vlasnika restorana

macola

Kuharica Jelka Kukić prije skoro devet godina dobila je otkaz u poznatom restoranu Macola smještenom na autocesti Zagreb-Split blizu Udbine. Gospođa Kukić, piše Jutarnji list, dobila je izvanredni otkaz zato što se jedna gošća navodno zarazila salmonelom, pošto je pojela punjenu papriku koju je baš ona stavila na liniju samoposlužnog dijela restorana.

Jelka Kukić tužila je vlasnika Macole, a sud u Korenici poslije skoro punih devet godina nepravomoćno je presudio u njenu korist, pa je vlasnik restorana sada mora vratiti na posao i platiti sve troškove. Sud je ustvrdio kako restoran nije predočio čak ni ime i prezime gošće koja je zbog punjene paprike navodno završila u bolnici, te kako sanitarna inspekcija poslije tog incidenta uopće nije posjetila Macolu, što je obavezno u slučajevima kad se negdje pojavi salmonela.

Sudu je, nadalje, bilo neobično da se samo jedna gošća zarazila spornom punjenom paprikom. Gospođa Kukić drži kako je cijeli slučaj s trovanjem izmišljen, jer se u to vrijeme u Macoli pojavio višak radne snage, a vlasnik nije znao kako da joj bez konkretnog povoda prekine ugovor o radu.  Ovaj clochemerlovski slučaj svjedoči o sivoj zoni u ugostiteljstvu kad je riječ o odnosima zaposlenika i vlasnika. Pravda poslije devet godina zaista je samo moralna satisfakcija za otpuštenu kuharicu.

Moglo bi vas zanimati

s-pellegrino-simboli-laterali
freixenet-banner
vinski-izvjestaj-2018-naslovnica
ULJE2018-NASLOVNICA
VON BARF_Banner_300x250-01 FINAL

aviation-gin

svijet-vina

Kako je kuharica Jelka na sudu pobijedila vlasnika restorana

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min