Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Splitu i na Hvaru otvara se Moritz Eis, austrijsko-srpski lanac sladoledarnica

moritz-eis

Moritz Eis pokrenuo je Bečanim Moritz Fried 2012.godine u Beogradu, pošto se na jednom putovanju, kako sam kaže, bio zaljubio u Srbiju. Fried je s Moritz Eisom htio prodavati vrhunske, prirodne sladolede (na web stranici se pozivaju na slow food) u specifičnom, pomalo ekskluzivnom ambijentu). “Uz sladolede, željeli smo prodavati i lifestyle,” kaže Fried.

https://www.instagram.com/p/BgGuZ2pAyhP/?tagged=moritzeis

U 2013. godini Moritz Eis otvorio je prvi lokal u Crnoj Gori, da bi se zatim proširio na Rumunjsku, u Bukurešt i Cluj, te Čile gdje radi čak sedam slastičarni pod tim brandom. Širenje na Hrvatsku, osobito na obalu, najlogičniji je Moritz Eisov potez, pa je jedan lokal upravo otvoren u Splitu, dok se drugi uskoro otvara na Hvaru. Već će se ovog ljeta vidjeti hoće li zategnuti hrvatsko-srpski odnosi utjecati na rad beogradskog lanca slastičarni. Kad je riječ o leskovsčkom roštilju u Hrvatskoj, problema srećom nema.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.