Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vladimir Mukhin je prvi veliki ruski chef nove generacije koji je otvorio restoran u inozemstvu

vladimir-mukhin

Nova ruska gastro scena je fascinantna. Generacija mladih ruskih chefova s bogatim investitorima otvorila je niz restorana u Moskvi, Sankt Peterburgu i drugim većim gradovima, i pokazala smjer kojim bi ruska gastronomija u idućih nekoliko godina mogla postati svjetski autoritet kao što su to danas skandinavska ili južnoamerička.

S nekoliko različitih klima, desecima različitih tradicija i impresivnim izborom prirodnih autohtonih narminica, Rusija zahvaljujući chefovima poput Vladimira Mukhina i restoraterima poput njegova partnera Borisa Zarkova, postaje neizbježno odredište vodećih restoranskih profesionalaca i najzahtjevnije restoranske publike. Nedavno smo, na šibenskom Chef’s Stageu, dugo razgovarali s Anatolijem Kazakovim, jednim od najvažnijih ruskih chefova nove generacije i Mukhinovim partnerom na nekoliko projekata. Količina energije, fokusa i financijske snage ruske restoranske scene i vizija s kojom vodeći chefovi danas redefiniraju pojam ruske kuhinje, otkrivaju regionalne utjecaje i ukidaju grozne klišeje koji godinama skrivaju stvarni potencijal ruske hrane, nisu nam ostavili puno sumnje u to da je Rusija iduća velika stvar u svjetskoj gastronomiji.

Pokazao je to i nedavni izlazak na svjetsko tržište Vladimira Mukhina, chefa moskovskog restorana White Rabbit, koji se smatra najboljim ruskim restoranom i na listi je World’s 50 Best Restaurants. Mukhin je svoj prvi restoran izvan Rusije otvorio u Emiratima. Crab Market, inspiriran velikim svjetskim ribarnicama, otvoren je na 15. katu poslovnog centra u Dubaju, zauzima cijeli kat i ima spektakularan pogled na Burj Kalifu. Iako je u Rusiji redefinirao fine dining postavljajući prvi restoran progresivne kuhinje po najvišim Michelinovim standardima, Mukhin je u Dubaju otvorio komercijalnije, neformalnije mjesto na kojemu se miješaju bliskoistočni i mediteranski utjecaji, a osim nepreglednih količina rakovica, na meniju su jela koja će lako pridobiti zapadnu publiku, poput ribljih tartara, humusa mezom i desertima od devinog mlijeka. Mukhin je koncept razvio zajedno sa svojim executive chefom Vasiljem Zajcevim

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.