Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najgora emisija o hrani u povijesti televizije istaknula se još jednom nevjerojatnom pogreškom. Uživajte u Hrani i vinu

hrana-i-vino

Dakle, Hrana i vino, regionalni food show koji se emitira na najgorim hrvatskim lokalnim televizijama, opet nas je razveselila. Kažemo razveselila, zato što Hranu i vino mnogi ljudi gledaju kako bi se nasmijavali i zafrkavali. Hrana i vino postala je neka vrsta freak showa za gledatelje koji vole vrlo rubne prikaze kuhanja (što veseli i njene vlasnike i autore, dok god održavaju kakav takav rejting). Dakle, u petak popodne na Jabuci, jednoj od tih negledljivih malih televizija, emitirala se Hrana i vino posvećena krumpiru. Pa su za predjelo pripremali nekakav izdubljeni krumpir punjen svim i svačim, a za glavno jelo mesnu štrucu s maslinama pokrivenu pireom od krumpira.

Zaista nismo mogli vjerovati kad smo vidjeli da siroti kuhar priprema pire od krumpira tako da miksa kuhani krumpir. Riječ je o pogrešci zbog koje se na početnom tečaju kulinarstva, ili u prvom razredu bilo koje kuharske škole, dobiva čista jedinica, uz prijetnju trajnim isključenjem s nastave. Miksati kuhani krumpir jednaka je greška kao da, recimo, kuhate biftek ili poslužujete sirovu piletinu ili, pak, koricu kremšnita pospete solju umjesto šećerom . Radi se o čistom i bezuvjetnom crvenom kartonu. Evo zašto. Mikser ili blender svojom fizičkom snagom uništavaju molekule škroba u krumpiru, pa krumpir gubi konzistenciju i pretvara se u ljigavu gumenastu masu. Potpuno je nevjerojatno da siroti takozvani kuhari iz emisije Hrana i vino (koja se snima negdje u Makedoniji) ne znaju čak ni taj temeljni profesionalni pravopis.

No, zahvaljujući tako ekscentričnim i originalnim pogreškama, Hrana i vino okupila je lojalnu sljedbu pratitelja koji svako popodne razmišljaju što će ih novo nasmijati i razgaliti. Hrana i vino definitivno igra ulogu bradatih pjevačica, supersnažnih patuljaka i letećih slonova iz starinskih barnumovskih cirkusa. Moramo, ipak , još jednom upozoriti da nikada ne pokušate kuhati po njenim receptima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.