Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lunchbreak karta Zagreba za proljeće 2018. 2. dio TREŠNJEVKA I SAVSKA CESTA

lunchbreak-2-g

Trešnjevka, golemi, stari zagrebački kvart prepun je jeftinih i uglavnom loših zalogajnica. Ali i nekih od najboljih i/ili najefikasnijih jeftinih restorana u Zagrebu. Evo našeg izbora lokala optimalnih za brzi ručak u pauzi na poslu.

1. Šalša, Kostelska 11

šalša

Smještena u redu niskih kuća u staroj trešnjevačkoj ulici, Šalša gotovo da podražava ambijent iz balada Zvonka Špišića. Šalša svakodnevno mijenja jelovnik. Za ručak se kuha tri do pet jela i sve uglavnom nestane do 14 sati. Jučer su u Šalši pripremali bečki od svinjetine , okruglice od ramsteka i pileći batak. Izbor vina na čaše, zadnji smo put naletjeli na Daruvarski sauvignon, kompetentan je i dobro pogođen kad je riječ o cijenama. Šalša je godinama jedna od najboljih zagrebačkih zalogajnica.

2. Budweiser, Adžijina 16

Budweiser

Trešnjevačka ekspozitura superuspješne pivnice iz Heinzelove radi po istim načelima kao i original. Riječ je, dakle, o relativno širokoj ponudi dnevnih jela koja se mijenja tjedno, u rangu cijena od 35 do 55 kuna, plus vrlo dobar do odličan roštilj, plus nekoliko solidnih salata, plus dobar točeni Budweiser.  Pivnice Budweiser spadaju među najefikasnije zagrebačke restoranske projekte.

3. Maredo Grill, Florijana Andrašeca 14

Maredo

Maredo za ručak u nižem rangu cijena nudi puno dobro pripremljenih i civilizirano serviranih roštiljskih jela u golemim porcijama (normativ za pljeskavicu je 300 grama), solidan burger te po dva dnevna jela, poput faširanih šnicla s varivom, samoborskog kotleta ili bakalara. Sva dnevna jela koštaju 39 kuna, osim bakalara koji se prodaje za 59 kuna. Izbor vina na čaše relativno je širok, dok izbor piva obuhvaća čak i Inedit s potpisom Ferrana Adrie.

4. Tvornica pljeskavica Kosta, Savska 107

Tvornica pljeskavica Kosta

Tvornica pljeskavica Kosta i dalje je najbolja zagrebačka roštiljana, pa se naprosto mora naći u svakom ovakvom izboru. Uz zaista odličan roštilj, posebno naglašavamo najbolji zapečeni grah u gradu i uvijek svježe salate. I poslije dosta godina TPK pruža autentično gastronomsko iskustvo za mali novac.

5. Tian Tan, Okićka 10

Tian Tan

Ova stara, vrlo bazična kineska zalogajnica s godinama je stekla puno lokalnih sljedbenika, koji je smatraju jednom od najboljih azijskih gostionica u gradu. S velikim porcijama i relativno niskim cijenama uobičajene eurokineske hrane, Tian Tan svakako predstavlja dobru vrijednost za novac.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.