Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jučer je u Dubravkinom putu predstavljen novi Charles Heidsieck Blanc des Millenaires, jedan od najboljih šampanjaca na svijetu

heidsieck-millenaires

Charles Heidsieck Blanc des Millenaires iz 2004. godine još je brutalno mlad i svjež, nevjerojatno elegantan, s bogatim ali u sadašnjoj fazi podigranim bouquetom (bijelo cvijeće, citrusi, jabuke, začini) i s neograničenim potencijalom za razvoj one kiselkaste, limunske kremoznosti tipične za najbolje blanc da blancs šampanjce. Blanc des Millenaires iz 2004. koji je jučer promoviran u Dubravkinom putu, jedan je od najfascinantnijih šampanjaca koje smo kušali u zadnjih godinu dana (a konkurencija je srećom bila žestoka, te je uključivala Clos de Mesnil iz 2002. i Perignon Rose iz 1996.)

heidsieck-pincon

Koliko je Blanc des Millenaires jedinstveni šampanjac svjedoči i činjenica da se prije 2004. na tržištu nalazila 1995. Dakle, devet godina između dvije berbe. Usporedbe radi, Perignon već neko vrijeme izlazi svake godine, što donedavno nije bilo obilježje vintage šampanjaca, a osobito ne prestižnih cuveea. Osim fantastičnog Blanc des Millenaires, jučer smo u Dubravkinom putu probali Heidsieckov bogati bazni šampanjac Brut Reserve, pa još bogatiji non vintage Rose te zaista ozbiljne vintage šampanjce, bijeli iz 2006. i ružičasti iz 2005. Prezentaciju je vodio ambasador brenda, energični i duhoviti Willem Pincon. Sinoć je u Dubravkinom putu održana i Heidsieckova gala večera, na koju nažalost nismo uspjeli stići.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.