Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Aperitivo od sutra uvodi prvi hrvatski konceptualni menu koktela. Počinje Aperitivo Film Festival

aperitivo-filmovi

Složeni koncepti u kartama craft koktel barova, a pogotovo onih sa samog vrha svjetske ponude, nisu nova stvar. Ozbiljni barski timovi diljem svijeta često nalaze inspiraciju u različitim temama i interpretiraju ih kroz pića, kao na primjer Genesis menu u atenskom The Clumsies koji se referira na grčke riječi i povijesne sastojke ili Origins menu na kojem je u londonskom Duck & Waffle Rich Woods radio ekstrakciju pojedinačnog okusa iz više elemenata pojedine namirnice. American Bar u londonskom Savoyu ima kartu koja putuje po engleskim regijama i bavi se poznatim ličnostima i sastojcima.

https://www.instagram.com/p/Bfqy2cmH9Eg/?hl=en&taken-by=aperitivo.bar

O svim spomenutim kartama smo već do sada pisali, a upravo zbog svega navedenog, bili smo iznimno zainteresirani kada smo saznali da naš najmlađi, a ujedno i najveći koktel bar, Aperitivo, priprema i prvi domaći konceptualni menu. Od sljedećeg će petka, naime, njihovi gosti moći uživati u koktelima s Aperitivo Film Festival karte koja je imenima, inspiracijom i dizajnom u potpunosti filmsko iskustvo. Kokteli su imenovani po filmovima, a njihovi sastojci uklopljeni u kratke sinopsise tih istih filmova. Osim što već po samim sastojcima većina koktela jako dobro paše uz filmske teme (američki burbon i talijanski likeri u Goodfellas ili Benriach 10, D.O.M. Benedictine i Lillet Rouge u koktelu The Prestige), tim iz Aperitiva je otišao i korak dalje. Na karti će ukupno biti 8 koktela koji će se posluživati uz personalizirane retro kino ulaznice, a gosti koji “pogledaju” čitav festival i sakupe ulaznice, dobivaju nagradni koktel (projekciju) po izboru. Šteta što nagrada nije tajna projekcija u obliku koktela koji je izvan karte pa da se čitava stvar još dodatno začini, ali već i ovakav koncept donosi dodatnu zabavu u večernje izlaske.

Još jedna novost na ovoj karti je i to što su svi barmeni potpisani pod svoje autorske koktele – hvale vrijedan potest za rastuću industriju u kojoj će očito biti sve više barova s više barmena koji daju svoj kreativni doprinos i nadamo se da će postati trend.

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.