Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Croatia’s Finest korektna je turistička razglednica namijenjena strancima

croatias-finest-baker

Prvi program HTV-a u srijedu navečer počeo je prikazivati gastro serijal iz Hrvatske s ljubavlju (Croatia’s Finest), čiji glavni junak, britanski chef Dhruv Baker, obilazi niz lokacija u Hrvatskoj, pa ondje ponešto kuha s lokalnim sastojcima.
Dhruv Baker pobijedio je prije sedam godina na Masterchefu. Bio je dovoljno racionalan da poslije pobjede ne prihvati nikakvu ponudu za preuzimanje nekog od poznatih engleskih restorana, jer se smatrao nespremnim za vođenje profesionalne kuhinje. Umjesto toga, Baker je nastavio učiti o kuhanju i restoranskom poslu, da bi godinama poslije pobjede postao glavni chef gastropuba The Jolly Gardeners, gdje priprema relativno jednostavnu hranu poput steakova, pečene piletine i burgera.

Bakerova nepretencioznost i skromnost vidljiva je i u ovoj emisiji, gdje on, barem u prvoj epizodi posvećenoj zagrebačkoj županiji, kuha prilično bazična jela poput tjestenine s gljivama i vrhnjem ili biskvita s jagodama. No, Iz Hrvatske s ljubavlju ionako nije o gastronomiji: riječ je o turističkoj razglednici koja pokazuje prirodu i arhitekturu raznih hrvatskih krajeva, i koja je namijenjena stranom trżištu. Apsolutna zvijezda prvog nastavka bila je srčana, nasmijana opatica iz Lużnice, koja je na vrlo dobrom engleskom Bakeru predstavila džem i liker od maslačka, koji se proizvodi u njenom samostanu.

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.