Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li veprova kobasica najveća slana senzacija Adventa u Zagrebu? Da, ako pitate recenzente Jamnice

Jamnica_Advent_Plava kamenica

Već smo najavili akciju Jamnice koja je ove godine odlučila povesti dobitnike nagradnog natječaja na tri obilaska Adventa u Zagrebu. Slani, slatki i tekući, dok je ovaj prvi već obavljen u srijedu. Svi zajedno obišli su sedam adventskih kućica.

Obilazak je išao od Klovićevih dvora prema Strossu i na svakoj su kućici kušali većinu ponude. Ako je suditi po njihovim komentarima, najveći hit je veprova kobasica na Cheese bar štandu ispred Johanna Francka. Naravno, treba uzeti u obzir da su obišli samo sedam kućica od više od 140  njih koji ove godine izlažu (iako nemaju sve slano u ponudi), no zanimljivo je vidjeti što im je bilo najfinije i što su najbolje ocijenili.

Ljudi koje je Jamnica okupila prosječni su posjetitelji Adventa u Zagrebu, bez prethodnog gastro ili recenzentskog iskustva, što je, kažu nam iz Jamnice, dalo autohtonost i realnu sliku doživljaja Adventa.

Uz spomenutu veprovu kobasicu, hit su im bile Romesco chicken empanada (pileća empanada s kremom od pečenih paprika i lješnjaka) te blagdanska svinjska i juneća kobasica bez ovitka na El Toro štandu. Detaljan izvještaj s prvog Jamnica obilaska pročitajte na web stranici Jamnice.


Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.