Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Upravo je otvoren zagrebački Advent 2017. Gastro program je najbolji dosad

Zagrebačko Fuliranje danas je službeno otvoreno. Ovaj je gastro/adventski koncept započeo prije nekoliko godina u Tomićevoj ulici ispod Uspinjače da bi se nakon toga kratko proširio u Kurelčevu, a od ove godine nadalje baza mu je Strossmayerov trg. Fuliranje se u adventskoj ponudi izdvojilo posebnim identitetom, prepoznati su kao pioniri urbanog božićnog sajma koji se orijentira na kvalitetnu i modernu ponudu gastronomskih proizvoda. Detaljnjije o hrani i piću na Fuliranju  možete čitati OVDJE.

Ove godine su otišli nekoliko koraka dalje. Smjetili su se na puno veći i potentniji prostor, privukli nekoliko renomiranih restoranskih imena i uredili prostor kućicama dizajniranima samo za njih. Program je ove godine proširen svakodnevnim nastupima Dj-eva, lokalnih mladih bendova, zborova i uličnih zabavljača, koji su tu zbog atmosfere i ovogodišnje teme – Cirkusa.

Apple Pie fritula Roberta Hromalića

Adventski cirkus na Strossmayerovom trgu dijeli se na nekoliko zona. Entry zona je okupirana s nekoliko interesantih photo pointova i uglavnom sponzorskim štandovima. Glavni, središnji “gourmet ring” koncentriran je na ambicioznu ponudu nekih od najpopularnijih zagrebačkih restorana i barova. Restorant Time kuha gulaš od junećih rebara i The Fritulu Roberta Hromalića, dva vrhunska jela u street food formatu. Južnoamerički restoran El Toro pripremio je stvarno ukusne beef i pork kobasice bez ovitka sa zanimljivom mješavinom začina temeljnom na đumbiru i koromaču.

@one.dread.zg 🎤🎪🔝 #fuliranje #live #lifeisacircus

A post shared by Fuliranje (@fuliranje) on

Pohvalili su se i slatkim churrosima u belgisjkoj čokoladi i karameli, čime su zadržali identitet i pribiližili se adventskim okusima. Rougemarin ove godine ponovno nastupa s germknedlama koje su vjerovatno i najbolje na cijelom adventu, a njihovu regularnu ponudu upotpunjuju izvrsni macaronsi Petre Jelinić.

Pod zidom je također predstavio zanmiljiv koncept s jasnim street food smjerom – burger od Bunceka i leteći kebab od piletine čine se dosta interesantima. T&T kućicu moramo izdvojiti zbog izvrsno promišljene ideje o street sarmi u pecivu, za koju se mora priznati da  solidno funkcionira.

U središtu zbivanja se nalazi Rakijarnica koja je sa svojim impresivnim izborom domaćih rakija već postala simbol Fuliranja. Zaključak ukusne i teške hrane obilježila su sve popularnija pića na bazi ginova, koje će ove godine ponovno pripremati GINglebells, koji imaju i najbolje kuhano vino na ovom dijelu adventa.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.