Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Glavne zvijezde ovogodišnjeg VINOcoma su radionice Chateau Latoura, Taittingera i engleskih pjenušaca

vinocom1

VINOcom je svakako najpopularniji zagrebački vinski događaj. Riječ je o festivalu što ga u Esplanadi već dugo godina organizira  profesor matematike Ivan Dropuljić, i koji je baš uvijek prepun.

Ovogodišnji se VINOcom održava u petak i subotu, 24. i 25. studenog. U nizu radionica osobito valja istaknuti vertikalno kušanje Chateau Latoura, koje obuvaća berbe od 2004. do 2008., zatim workshop posvećen Taittingeru na kojem će se moći probati i bijeli i ružičasti Comtes de Champagne (radi se o nekima od zaista najboljih šampanjaca uopće), te panel o engleskim pjenušcima, što ga vodi londonski sommelier Mario Tomeković.

Treba naglasiti i kušanje izvrsnih vina uglednog bordoškog proizvođača Gruaud –Larose, čija se vertikala proteže sve do 1979. godine, te obuhvaća neke od najboljih berbi unatrag pola stoljeća. Kad je riječ o domaćim događajima, pozornost privlače Feravinov “rendez vous s frankovkom”, zatim kušanje svih Tomčevih vina iz Amfore, te upoznavanje s Krauthakerovom arhivom. Većina ovih radionica već je popunjena, ili se na njih može ući samo s pozivnicom. No, nema nikakve sumnje da će javni program VINOcoma koji se bazično sastoji od izložaba vina i hrane, i ove, kao i svih prethodnih godina, privući veliku pozornost Zagrepčana.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Glavne zvijezde ovogodišnjeg VINOcoma su radionice Chateau Latoura, Taittingera i engleskih pjenušaca

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min