Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OTKRIVAMO RESTORANSKI TRANSFER GODINE Jeffrey Vella preuzima Barbieri’s!

Poslije višetjednih pregovora, malteško hrvatski chef Jeffrey Vella ušao je u partnerstvo s Franom Barbierijem. Od 11. prosinca ove godine dosadašnji Barbieri’s zvat će se JV at Barbieri’s. Gospodin Vella, bivši Esplanadin glavni chef koji je u zadnjih nekoliko godina sudjelovao u otvaranju niza restorana širom Europe od Nice do Rige, i koji u Zagrebu vodi uspješni street food bistro Oranž, poslao nam je sinoć prvi jelovnik za JV at Barbieris, koji prenosimo u cijelosti. Vellin jelovnik u Kaptol centru počinje malim jelima:

  • Briljantni fiš paprikaš
  • Bolognese od jadrankih liganja
  • Čevapčići od ručno sjeckane janjetine i teletine, dimljeni ajvar, dimljeni luk, mrvice od somuna
  • Šumske gljive, dimljeni poriluk, kajmak

Meni se zatim nastavlja predjelima…

  • Krema od cvjetače s kuhanom moždinom
  • Rižoto iz Piemonta s vrganjima i opnom od kestena
  • Pržene srdele, morska trava, kapari i hrskave sjemenke boba
  • Ravioli punjeni skutom i umak od bundeve
  • Dimljeni sporo kuhani buncek, poširani žumanjak, istarski tartufi

Glavna jela

  • Sporo kuhana plećka kozlića, hotdog, glazirana mrkva i luk
  • Slavonska svinja i sarma: kare crne slavonske svinje pečen na roštilju, sporo kuhani listovi vinove loze, cikla pečena u soli, šipak
  • Odležani steak s roštilja, uštipci i sendvič od goveđih obraza, dimljeni poriluk i patlidžan,
  • Sporo kuhani bakalar, kvasac od cvjetače, limun, zelene jabuke, jus od kulena
  • Svježi, kratko prženi škampi, kuhani grašak, lardo, sendvič od pileće kože
  • Jadranska svježa riba (znat ćete koja, kad dođe)

Poslije glavnih jela, Vella je još uvrstio i restoranske gurmanske klasike

  • Ručno sjeckani tartar od jadranske tune, hrskavo dimljeno povrće, toplo pecivo i čips
  • Ručno sjeckani tartar od odležane govedine, rotkvice, kiselo vrhnje, odležani parmezan
  • Gulaš od jadranske hobotnice, gorke masline, korjenasto povrće
  • Odležani ramstek, jus, tartufi i trostruko prženi krumpirići

Vella je uvjeren da će ovaj meni, propušten kroz njegovu nespornu vještinu i talent za okuse i teksture,  privući mnogo zagrebačkih restoranskih gostiju. Frane Barbieri imao je snažan interes da nešto poduzme s restoranom Barbieri’s, jer je taj popularni restoran poslije odlaska Andreja Barbierija izgubio kulinarski identitet. S druge strane, i Jeffrey Vella, koji se bio natjecao za Bistro Apetit, želio je pronaći pravi restoran u kojem bi mogao kuhati u skladu sa svojim znanjem i renomeom. Nadamo se da će drugi start restorana Barbieri’s u zagrebačkom Kaptol centru zadovoljiti i Velline ambicije i Barbierijeve interese te, najvažnije od svega, apetite zagrebačke restoranske publike.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.