Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački hotspot Khala u petak je ponovno otvoren kao restoran i craft bar. Evo kako je bilo

khala-terasa1

Khala restaurant & bar u petak navečer je  u prizemlju Kaptol centra proslavio je 17 godina postojanja. Rođendan je simbolično poslužio u svrhu predstavljanja novog koncepta. Khala je nakon dugo godina vratila kuhinju i spojila je s barom, koncept kojem danas svjedočimo sve češće. Na proslavi ove obljetnice okupila se dosta raznolika publika. Prostor se vrlo brzo popunio, ljudi su se postupno zagrijali, i uskoro smo osjetili domaću atmosferu, koja je zapravo tipična za događaje i obljetnice na kojima su gosti ujedno i prijatelji organizatora.

 Moderno, solidno uređen bar, sve ove godine privlačio je raznovrsne goste, te je u određenim razdobljima činio Khalu jednim od poželjnijih mjesta okupljanja prije izlaska u noćne klubove. Može se reći kako su oduvijek imali status, međutim, vlasnici, gospodin Šepak i partneri, ovoga su puta pojačai ambicije. Prostor je dobro riješen, ulaskom u bar našli smo se u prostoriji koja zadovoljava gotovo sve kriterije boljih ugostiteljskih prostora, počevši od raznovrsne, ali smišljeno postavljene ugodne rasvjete. Stolovi i separei su pozicionirani tako da nikoga ne izdvajaju ali ipak ostavljaju dojam prisutnosti, a šank je veličinom pronašao idealnu poziciju u samom centru barskog prostora.

Mala zamjerka ide istom, pomalo dosadnom, šanku za koji su odgovorni samoincijativno istaknuli da na njemu još uvijek rade. Vanjsku stranu bara okružuje restoranski dio, elegantan i sređen bez ikakvih zamjerki, dapače, čini se izrazito ugodnim mjestom za ručak i večeru. Oba dijela su u isto vrijeme vrlo homogena, a s druge strane dovoljno razdvojena i dobro se nadopunjuju. Khala je mjesto na kojem se zaista osjećate ugodno u više uloga, večera vrlo lako može završiti opuštenim izlaskom i s kojim pićem više. Vlasnik nam je ukratko objasnio zašto je ušao u rizik ozbiljne investicije za oživljavanje novog koncepta. Susjedi poput Barbieri’sa i novootvorenog hotela Academia, vratili su život u Kaptol centar, koji je zbog svoje specifične lokacije, zelene okoline i blizine centra grada, oduvijek bio jedan od žarišta gradskog života. Khala sa svojim novim pristupom i sada već iskusnim gazdom, mami visoka očekivanja i svijetlu budućnost.

Chef Ivan Milas potpisuje meni koji kombinira nekoliko popularnih azijskih formata poput sushija i gyoze, s nešto mediteranskih jela. Iza ideje i koncepta bara stoji mladi miksolog Zvonimir Lovrenčić. Imali smo prilike probati Mediterranian Negroni, jedan Lovrenčićevih potpisnih koktela, sa ginom Mare, Camparijem i sušenim grepom. Vinska karta je sažeta, sadrži gotovo sva bitna hrvatska vina koja su upotpunjena pokojom stranom etiketom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.