Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sav inventar stare Nome rasprodan je na aukciji. Zaradili su više od 600.000 dolara

Ova aukcija nije bila namijenjena samo neobičnoj demografskoj grupi obožavatelja jednog restorana i jednog chefa. Rasprodaja kompletnog inventara Nome, privukla je i ljubitelje skandinavskog dizajna i bogate kolekcionare svega što je in. Aukciju je vodila čikaška aukcijska kuća Wright i Noma je na njoj zaradila ozbiljan novac. Više od 500 kupaca iz 17 zemalja borilo se za namještaj, posuđe, pribor za jelo, umjetnička djela, pa čak i preparirane ptice iz originalne Nome u Kopenhagenu, koja je ove godine zatvorena i da bi se početkom 2018. ponovno otvorila na novoj lokaciji u gradu. Aukcija je Nomi donijela 610.400 dolara. Bila je to, kako su pisali lokalni mediji, rasprodaja djelića Nomine povijesti ili, prozaičnije, svega što chef Rene Redzepi neće trebati u novom restoranu.

Na cijene istaknute u katalogu, koje su se kretale od 5000 dolara za par Møbelfabrik stolaca do 16.250 dolara za SPACE komunalni stol (SPACE je radio dizajn interijera u Nomi), kupci su plaćali premiju. Nekoliko predmeta izazvalo je poseban interes, poput senzacionalne divovske podne vaze Aagea i Kaspera Würtza koja je postigla cijenu od 11.250 dolara.

Kupci s manjim budžetima bacili su se na tanjure istog dizajnerskog tandema, pa su oni na kraju otišli za 938 dolara za komplet, i par njihovih glaziranih keramičkih bokala koji su prodani za 906 dolara. Veliki interes, iako ne i visoku cijenu, 625 dolara, postigla je mapa koja je visila na zidu privatne sale u Nomi. Preparirane ptice prodavale su se po najrazličitijim cijenama, od parsto dolara do 3500 dolara. Većina ponuđenih artikala premašila je predviđene cijene. Što je sve i po kojim cijenama prodano iz stare Nome, pogledajte OVDJE.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.