Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Tvornici pljeskavica Kosta gostima ne dopuštaju da vežu pse ni s vanjske strane terase

Danas oko 14 sati troje ljudi htjelo je ručati u najboljoj zagrebačkoj roštiljarni, TPK na Savskoj cesti. Gosti su bili s psom, malim sivobijelim shih tzuom. Konobar je rekao da psi ne smiju kod Koste. Gladni su gosti predložili da psića vežu s vanjske strane Kostine terase. Konobar je rekao da mu je neugodno, ali da gazda inzistira na potpunoj zabrani psećeg pristupa Kosti, pa bila to i vanjska strana terase. Pa su pas i njegovi vlasnici otišli potražiti neku drugu roštiljarnu, malo prijateljskije raspoloženu prema kućnim ljubimcima.

Slučaj zabranjenog psa u Tvornici pljeskavica Kosta problematizira zapravo vrlo značajno pitanje restoranske politike prema psima. Kad je Kult Plave Kamenice izdavao restoranski vodič The Truffle, uz svaki smo restoran naveli prima li kućne ljubimce. Brojni veliki, klasični restorani poput Plavog podruma ili Bistroa Esplanade uredno ugošćuju pse na svojim terasama.

Tužni shih tzu

Duboko smo uvjereni da restriktivna politika prema psima izaziva čitav niz kontraefekata, od gubitka gostiju koji imaju pse preko udaljavanja drugih vlasnika pasa do opresivnog imidža. A restoranu opresivan imidž zaista nije potreban. Nadamo se da će Kosta promijeniti svoju pogrešnu politiku prema psima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.