Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Opako iznenađenje iz Daruvara. Sauvignon iz 2016. zaista je jako dobar

Nikad nismo voljeli daruvarska vina. Ni ona koja su dobivala međunarodne nagrade. Daruvarska su nam vina uvijek bila pomalo tupa, napravljena u anakronom, nepotrebno polusuhom stilu. Nema zaista ništa nepotrebnije od polusuhih sauvignona. Niti jedna aromatika ne može nadomjestiti onaj loš okus šećera u sauvignonu. Stoga smo s vremenom gotovo zaboravili na daruvarska vina.

Dok prošog tjedna nismo probali Sauvignon iz 2016. godine, s crnom etiketom i pod navojnim čepom. Riječ je o jednom od najboljih hrvatskih sauvignona, u rangu s Bolfanovim, Galićevim ili Krauthakerovim. Daruvarski Sauvignon iz 2016. godine ekstremno je svjež, suh kao barut, s jako preciznim kiselinama i čvrstom strukturom. 

Istodobno, na nosu je bogat, aromatičan, sa snažnim zelenim naglaskom, ali i s ponešto nijansi tropskog voća, koje postaju sve popularnije među hrvatskim proizvođačima sauvignona. Okus je snažan, postojan, pun biljno-voćnih tonova. Dugo nas neko domaće vino nije toliko iznenadilo, kao ovaj zaista lijepi i poletni sauvignon.

Gastropreporuka Ovaj sauvignon pili smo uz sushi iz Tekke. Buteljka je otišla za pola sata. No, morao se odlično slagati sa svim konvencionalnim jelima uz koja se toči takav tip vina, poput klasičnog rižota, fritaja, školjki (osobito kamenica koje upravo ulaze u sezonu), sitne pržene ribeili kozjeg sira

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.