Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

6 najboljih malih i privatnih hotela u Hrvatskoj

san-rocco-terasa

Cijelo smo ljeto putovali, putovali i putovali. Prošli smo veći dio obale, spavali u velikom broju relevantnih hotela da bi sada, na kraju sezone, mogli definirati one najbolje u različitim kategorijama. Definitivni izbor vrhunskih domaćih hotela, kojih ima vrlo malo, počinjemo kategorijom malih privatnih hotela: riječ je, dakle, o hotelima do četrdesetak soba, koji su i dalje u privatnom vlasništvu. Neki su nas poznati hoteli prilično razočarali, dok su neki stari, klasični hoteli žestoko iznenadili. Evo liste najboljih malih privatnih hotela za 2017.godinu

1. Meneghetti, Bale

Meneghetti je uvjerljivo najljepši, najbolje uređeni i i najluksuzniji privatni hotel u Hrvatskoj. Meneghetti je jedan od naših sasvim rijetkih hotela svjetske klase. Uz napredak u gastronomiji, Meneghetti bi mogao postati ozbiljna svjetska atrakcija.

2. San Rocco, Brtonigla

San Rocco je jedini hrvatski hotel koji spaja vrhunsku gastronomiju i donekle autentični hotelski luksuz. U ovom drugom segmentu San Rocco je ove godine značajno napredovao. Mini barovi, puni šampanjca, dobrih lokalnih vina i rakija, mogu se uspoređivati s većinom inozemnih sličnih hotela. Kupaonice su izvrsne, posluga zaista vrhunska, dok na sobama jos treba raditi.

3. One Suite Hotel, Dubrovnik

Riječ je o najmodernijem hrvatskom hotelu, koji može značajno utjecati na standarde domaće hotelijerske industrije. One Suite je neobavezni hi tech hotel za opuštene ljubitelje hotelskog života. One Suite je ujedno i hotel s jednim od najboljih barova u zemlji. Riječ je o Lokalu, pod vodstvom Andree Klemenčić.

4. Navis, Opatija

Ovaj lijepi dizajnerski hotel može se pohvaliti nekim od najljepših pogleda na Kvarner, odličnim minibarom (Billecart-Salmon, Zmajsko, Gin Mare), i slasnim doručkom koji uključuje kamenice i šparoge u sezoni. Posluga na recepciji Navisa spada među najbolje u Hrvatskoj.

5. Lemongarden, Brač

Lemongarden je fizički prelijep: njegove kamene kuće i raskošni južnjački vrtovi naprosto su nenadmašivi u stvaranju specifičnog osjećaja dalmatinskog hedonizma. Chef Ante Udovičić jamči profesionalnost Lemongardenove restoranske ponude.

6. Bevanda, Opatija

Bevanda ima fenomenalne, vjerojatno najluksuznije sobe na Jadranu, i izvrsno uređen restoran. Sve drugo što okružuje taj mali hotel s desetak soba, a što nije uvijek dobro poput atmosfere na kupalištu Lido, ipak ne ugrožava dobre strane prvog pravog opatijskog five star hotela.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.