Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Coravin je sada izbacio i sistem za vina s navojnim čepovima

Kad je izumio napravu za točenje vina bez vađenja čepa, Greg Lambrecht uživanje u vinu oslobodio je kompromisa. Navojni čepovi mogli bi biti još važniji

Coravin je izbacio je novi sistem, navojni čep koji omogućava točenje vina mjesecima, bez oksidacije  Sistem je testiran je u Australiji, ovoga probno lansiran  u Americi, a 15. rujna stiže u Europu. Pakiranje od šest čepova prodavat će se za minimalno 300 kuna. Coravin se proslavio tehnologijom koja omogućava točenje vina bez otčepljavanja. Njihov uređaj probija pluteni čep posebnom šupljom iglom. Kad se čep probuši aktivira se sistem koji ubacuje argon kroz iglu, pod pritiskom od 1,6 bara. Kad se u boci stvori pritisak, vino se može točiti kroz Coravin. Bez vađenja čepa, može se natočiti bilo koja količina, jer vino kroz napravu prolazi dokle god se pritišće ručica. Ovo je izazvalo malu revoluciju u pijenju vina. Barovi s Coravinom mogu bez gubitaka točiti atraktivna skupa vina na čaše, kolekcionari mogu nekoliko puta uzastopno kušati i pokazivati svoje trofeje, izum osnivača Coravina Grega Lambrechta oslobodio je kušanje vina bilo kakvih kompromisa. 

Novi navojni čep početak je širenja njihova portfelja koji žele učiniti popularnijim među masovnom publikom. Zasad Coravin koriste uglavnom sommelieri, restorani i barovi. U kolovozu su lansirali light verziju, jeftiniji i atraktivnije dizajnirani otvarač namijenjem mlađoj vinskoj publici. Navojni čep idući je korak. “Otkad smo 2013. počeli prodavati originalni Coravin, kupci traže navojn čep”, rekao je Greg Lambrecht za Decanter, “Naš je zadatak poboljšavati iskustvo pijenja vina pomažući ljudima da uživaju u bilo kojem vinu, u bilo kojoj količini bilo kada.”

Coravin tvrdi da njihovi novi navojni čepovi mogu čuvati vino do tri mjeseca. Dovoljno je originalni navojni čep zamijeniti njihovim. Problem je, međutim, u tome što za navojni čep i dalje trebate originalni Coravin s iglom.Navojni čepovi prodavat će se u standardnim i većim dimenzijama i moći će izdržati oko 50 bušenja, što je otprilike dovoljno za deset boca vina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.