Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Niko je solidan starinski restoran s dobrom ribom, golemim hlapovima i bidermajerskim namještajem

Potez od Dikla do Puntamike i Borika najljepši je dio zadarske rivijere, barem kad je riječ o plažama. A usred tog dugog područja uz uglavnom kamenu plažu, udaljen nekih pedesetak metara od mora, već dulje od pedeset godina radi restoran Niko. Današnji je Niko pomalo ružna novogradnja bez terase, s namještajem bidermajersko-šavrićevskog stila i s hotelskim sobama. Dobra poslovna procjena da se puno novca može zaraditi na sobama dovela je do katastrofalne odluke o abortiranju terase s fenomenalnim pogledom na more i Zadar. More se danas vidi samo kroz velike staklene stijene. Usprkos svim mogućim pogrešnim i antipatičnim arhitektonsko dizajnerskim rješenjima, atmosfera u Niki vibrantna je i zabavna, kao i u većini bazično dobrih restorana. A Niko je vrlo dobar bazični riblji restoran.

Za predjelo smo pojeli pladanj dagnji i dondola otvorenih na pari, koje su se doimale prilično svježima. Zatim smo dobili dva mala, izvrsno pečena fratra s neodoljivo dobrom, sjajno zelenom blitvom. Za stolom kraj našeg jeli su se veliki škampi, dok su se u akvariju tukli golemi i nešto manji hlapovi.

Dojam su, međutim, narušili najjeftiniji balsamico iz supermarketa i nesnošljiv izbor pjenušaca na čaše: moglo se birati između vodenastog Porina i bezimenog prosecca, pa smo do kraja ručka ostali na korektnoj Jokićevoj Maraštini. Posluga se trudi biti ljubazna no zapravo je spora, neorganizirana i polukompetentna. Niko je dobar, klasični dalmatinski restoran koji igra važnu ulogu u lokalnoj zajednici (što je vidljivo  iz fotografija na njihovom Zidu slavnih) i koji bi mogao biti puno bolji kad bi vlasnik htio investirati u znanje o vođenju restorana.

 

NIKO
Puntamika, Zadar

HRANA -4/5  AMBIJENT 2/5  POSLUGA+2/5
Sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.