Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SPECIJALNO ZA ZAGREPČANE KOJI SU OSTALI U GRADU U dvorcu Otočec kuha se dobro, a pije još bolje

Dvorac Otočec, član Relais&Chateaux, dugogodišnje je omiljeno zagrebačko izletište. Duboko zelena Krka koja podsjeća na ambijent Doručka u travi i u kojoj se kupa hrpa klinaca, vodi do dvorišta Stotinama godina starog i prije osam godina renoviranog dvorca, koji spada među rijetka mjesta oko Zagreba gdje se vrućina podnosi relativno ugodno. Premda u Sloveniji, Otočec prirodno pripada zagrebačkom potrošačkom krugu.

U utorak nam je trebalo 35 minuta od Vukovarske do parkirališta uz Krku. Hrana u Otočcu dijeli se na tri segmenta. Jedan čini degustacijski menu od šest ili sedam slijedova za 55 eura, koji je ujedno i najzanimljiviji. Mladica se poslužuje s kavijarom od koprive i mariniranom korabicom, sir se servira s čilijem i marmeladom od rabarbare, dok se tjestenina puni lisičarkama.

Dnevni meni za 36 do 40 eura nije odveć inspirativan (dimljena pačja prsa, juha od mrkve, biftek u vinu) .A la carte jelovnik pouzdan  je i ugodan. Budući da nismo imali snage za slijedove, naručili smo jednostavna jela: pečene vrganje i lisičarke, a zatim file od pastrve i tartar biftek. Gljive su bile izvrsne, pastrva vrlo okej, a tartar napravljen od vrhunskog mesa, premda nažalost izmiksan umjesto rezan rukom.

Imali smo dražesnog gosta na ručku

Lokalne, možda divlje maline, aromatičnije su od svih koje smo ovog ljeta kupovali na zagrebačkim tržnicama. Vinska lista značajno je napredovala, pa sada obuhvaća neke od najboljih šampanjaca na svijetu, i to u različitim rangovima cijena, od Pol Rogera preko Perignona do Kruga, Cristala i Salona. Svi su dvadeset do četrdeset posto jeftiniji nego u boljim zagrebačkim restoranima.

Izbor slovenskih vina prilično je reprezentativan: pili smo opojni Ducalov Rizling iz 2012. za 35 eura. Dvorac Otočec divno je mjesto za lijeno kolovoško popodne: uživajte u šampanjcu, malinama i dobroj hotelskoj hrani, slušajte summertime i zamišljajte da ribe zaista skaču iz zelene Krke.

DVORAC OTOČEC
Otočec ob Krki

HRANA -4/5  AMBIJENT 5/5(dvorište)  VINSKA KARTA 4/5  SERVIS 4/5
sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.