Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ferran Adrià lansirao je društvenu mrežu Bullinianos na kojoj su svi koji su ikad radili za elBulli

Ferran Adrià ostat će upamćen kao revolucionarni chef koji je uveo molekularnu kuhinju u mainstream, ali sam svojim najvećim postignućem smatra stvaranje zajednice elBullija, mitskog restorana koji je zatvoren 2011. godine. Adrià je upravo pokrenuo web stranicu Bullinianos, posvećenu apsolutno svakoj osobi koja je radila u elBulliju na bilo kojoj poziciji. Imena, fotografije i priče o više od 1000 ljudi mogu se pregledavati po zemljama iz kojih su došli u restoran, poziciji u restoranu ili godini u kojoj su radili. Među njima je i Hrvat, točnije Argentinac hrvatskog porijekla Danko Perković, koji u elBullijevoj kuhinji radio od 2010. do 2011. Svi oni, tvrdi Adrià, dali su jedinstven osobni doprinos gradnji jednog od najvećih restorana svih vremena.

Kuhari, sommelieri, konobari, voditelji, pomoćni radnici, koji su nekad radili u elBulliju na ovom će neobičnom surogatu Facebooka moće obnoviti kontakte ili sjećanja, a među njima će svakako biti i neki od najvećih heroja današnje restoranske scene poput Renea Redzepija iz Nome, Granta Achatza iz Alinee, Joana i Jordija Roca iz El Celler de Can Roca ili Gaggana Ananda iz Gaggana. Iskustvo u elBulliju je, nada se Adrià, obilježilo sve ljude koji su tamo radili. Oni su sada Bullinianosi, a to je, proglašava ova web stranica, način života.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.