Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gordon Ramsay dao je veliki intervju Financial Timesu. 14 najluđih izjava

gordon-ramsay copy

Ovih dana objavljen intervju koji je Gordon Ramsay dao Financial Timesu, jedan je od vrlo rijetkih koji otkriva kako stvarno razmišlja najpoznatiji chef na svijetu. Što god tko mislio o njegovim TV emisijama i karikaturalnom imidžu ludog chefa koji godinama gradi, Gordon Ramsay zaista je neizmjerno zaslužan za populariziranje kulinarstva i restorana u naširoj svjetskoj javnosti. Koliko god njegova urlanja, zloba i agresija stvarali pogrešnu sliku o kuharskoj profesiji, njegov restorani, poput onih u londonskom hotelu Claridges i Savoy Grill, godinama su pokazivali da je riječ o zaista vrhunskom chefu. Danas na pragu pedesetih, nakon nekoliko poslovnih katastrofa, osvajanja i gubitaka Michelinovih zvjezdica i još uvijek u vrhu biznisa, čini se da je Ramsay puno naučio ali se nije puno promijenio. Ovo su najzanimljivije izjave iz intervjua.

  1. Trenutno raspoloženje

“Stvari mogu biti jebeno sjajne. Stvari mogu biti dobre, i jebeno zaslužene. I čestitam, jebote” 

2. O Trumpovoj izbornoj noći

Trump mi je totalno razjebao večeru. Nikad mi se u životu gosti u sali nisu tako svi stisnuli i zašutjeli. Na početku večere činilo se da će pobijediti Hillary, a do deserta su imali novog predsjednika. Bili su u šoku.”

3. O svojoj rutini

“Jutros sam ustao u pola pet…Brzih sat vremena u teretani, onda sam izveo pse u šetnju, vratio i probudio cijelu obitelj. I da, nastavio istim tempom.”

4. O odnosu prema sebi

“Nisam stvoren da me se babysita”

5. O Marcu Pierreu-Whiteu

“Jebeni luđak…Marco nas je forsirao. Bože, tip je bio tako nemilosrdan, tako genijalno nemilosrdan, jer je htio samo najbolje. Ako mu nisi dao najbolje, itekako bi ti to dao do znanja”. 

6. O svom prevelikom utjecaju na industriju

“Općenito, britanski su restorani danas puno manje pretenciozni nego što smo mi bili devedesetih”.

7. O svom bogatstvu

“Život je puno lakši kad imaš novca”. 

8. O problemima rada s puncem

“Lekcija svakom mladom chefu: nikad ne miješajte posao i obitelj. Nikad….Da me dečko moje kćeri za koju godinu odvede na pivo i kaže ‘Hej, gospon Ramsay, razmišljam o otvaranju lanca burgeraja, zanima li vas ulaganje?’, rekao bih mu da odjebe isti čas. S velikim O! I dva velika O na kraju!”

9. O činjenici da godinama zapravo ne kuha

“Jučer mi je stjuardesa u avionu pričala da vodi mamu u The Narrow (Ramsayev londonski gastro pub) i pitala me ‘Vi kuhate tamo?’. Rekao sam ‘Jeste li vi ludi? Da nedjeljom guram jorkširske pudinge u pećnice?!’”

10. O psovanju

“Psovanje je jezik restoranske industrije. Chefovi bolje kuhaju ako psuju.”

11. O politici

“Reći ću samo da sam jebeno zahvalan što nemam veze s politikom. Jamie (Oliver) može voditi kampanje za što god hoće, ali mene izostavite iz politike. To me apsolutno ne zanima.” 

12. O Michelinu

“Michelin razumije pritisak ovog posla. Znam da Good Food Guide i AAGuide namjerno hvale jedni druge i žicaju besplatne večere, ali s Michelinom toga nema. Oni rade za javnosti briga ih za ime chefa koji im kuha”.

13. Voditelj Ramsayevog restorana Aubergine Jeanne Claude Breton izbacio je Michelinovog inspektora kad je prv put pokušao jesti kod njega

“Breton se spustio u kuhinjiu, ruke su mu se tresle. Rekao je ‘Ovog gospodina smo upravo izbacili’. Rekao sam ‘Jean-Claude, to je jebeni Michelinov inspektor, zašto ste ga izbacili?’ Kaže ‘Ja sam ga izbacio. Nije potvrdio rezervaciju, pa sam dao stol drugim gostima’ Da, smijem se tome. Danas.” 

14. O slabosti prema Ferrariju

“Odrastao sam sanjajući Ferrari, i sad me jako uzbuđuje što ih imam nekoliko, ali ne pričam puno o tome. Ne volim se razmetati na taj način.”

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.