Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GIGANTSKA VIJEST ZA RESTORANSKU I VINSKU INDUSTRIJU Michelin se udružio s Robertom Parkerom

parker-michelin

U srijedu popodne objavljeno je da se Michelin, najvažniji svjetski restoranski vodič, udružio s Wine Advocateom, magazinom Robera Parkera, donedavno najutjecajnijeg svjetskog vinskog kritičara, i s njegovom web stranicom RobertParker.com. Michelin je kupio 40 posto vlasništva u Wine Advocateu i u RobertParker.com. Riječ je o dosad nezabilježenoj suradnji vodećeg svjetskog retoranskog autoriteta, i jednog od vodećih svjetskih vinskih autoriteta, koja će sasvim sigurno imati dalekosežne tržišne implikacije.
Michelin se dosad nije dovoljno ozbiljno bavio vinima, dok se Robert Parker nikada nije osobito ozbiljno bavio hranom. Fuzioniranje Michelina i Parkera moglo bi stvoriti najutjecajniji gastro-eno format uopće. Poslije Michelinova spajanja s Parkerom, San Pellegrinova lista 50 najboljih svjetskih restorana mogla bi se početi doimati pomalo nevažnom, jer ne može adekvatno obuhvatiti svijet vina, koji čini golem dio restoranskog novčanog prometa.
U službenom priopćenju što smo ga dobili u srijedu popodne, Robet Parker ističe kako su “kritičari predugo pozicionirali vino i hranu u dva odvojena područja, da bi sada došlo do realistične, nepristrane i neovisne bračne zajednice znanja o vinu i hrani, koja će koristiti potrošačima i vina i hrane.”
Michelin, pak, u svom priopćenju tvrdi kako ovom investicijom jača svoj položaj na području gastronomske restoranske industrije. “U cijelom svijetu, vjerodostojnost Michelina i Roberta Parkera temelji se na jedinstvenom sustavu biranja, dokazanoj metodologiji i nespornoj neovisnosti. Partnerstvo Michelina i Roberta Parkera omogućit će našim klijentima, koji uživaju u vrhunskim restoranima i najboljim vinima, posve jedinstveno iskustvo. Prvo ćemo se fokusirati na tržišta u Aziji i Sjevernoj Americi, a zatim ćemo ovaj koncept pokušati proširiti na Europu.” izjavio je Alexandre Taisne, predsjednik Michelinova Odjela za hranu i putovanja. Ovdje je još važno spomenuti da je Robert Parker prije nekih pet godina prodao veliki udio u Wine Advocateu grupi singapurskih investitora. Suradnja između Michelina i Roberta Parkera počela je zajedničkim eventima, baš u Singapuru i Hong Kongu 2016. godine.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.