Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bombay Grill upotpunio je sve dulju listu etničkih zalogajnica u Tkalčićevoj

Turističke ulice u skoro svakom velikom gradu neizbježno su pune etničkih restorana. Turisti žele uživati u različitim etničkim kuhinjama, a ne samo u lokalnoj hrani. Osim toga, mnogi gosti iz Azije ne žele u Europi mijenjati svoje prehrambene navike, pa su raznoliki azijski restorani nužni pratitelji turističke ekspanzije velikih urbanih središta.

Tkalčiceva, glavna zagrebačka turistička ulica, tako se unatrag dvije godine pretvorila u promenadu etničkih zalogajnica: ondje se nalaze turska Lokma, izraelski Kako da ne?, cejlonski Curry Bowl i panazijski streetfood Umami. Njima se prije manje od mjesec dana pridružila Royal India, koja se spustila s Kaptola, i gdje smo danas jeli izvrstan goa curry .

A zatim se, samo stotinjak ili malo više metara prema Kaptol Centru, na istoj strani Tkalčićeve otvorio Bombay Grill, skromno uređena gostionica s vrlo niskim cijenama (samose koštaju 15 kuna) i angloindijskim menijem opće prakse. S obzirom na milijun turista koji su u subotu popodne prolazili Tkalčićevom, Bombay Grill ne bi trebao imati problema u poslovanju, bude li barem prihvatljiv.

S obzirom na prerastanje Tkalčićeve u glavnu zagrebačku ulicu etničkog kuhanja, mislimo da je pitanje vremena kad će se ondje otvoriti tajlandski restoran. Od zatvaranja Opiuma u Branimir Centru prošlo je desetak godina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.