Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAMJERNO TOPLI CORONICA NA +30 Prvorazredni dokaz o neprofesionalnosti nekih gostionica na moru

Jutros nam je jedan suradnik i dugogodišnji dragi znanac ispričao posve neobičan događaj koji nas vraća u rane sedamdesete godine prošlog stoljeća. Spomenuti je gospodin ovih dana ručao u jednom restoranu na sjevernom Jadranu. Uz ribu i škampe naručio je Coronicinu Malvaziju iz 2016. koja je na stol došla toliko topla, da joj kibla s ledom nije mogla puno pomoći. Naš je suradnik pitao konobaricu zašto je vino toliko toplo. Dobio je posve nevjerojatan odgovor: “Gazda štedi struju pa je naredio da ne uključujemo hladnjake za vino sve do 15. srpnja kad počinje puna sezona.”

Takvo što nismo čuli već desetljećima. Ovaj nas argument podsjeća na sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća, kad se vino dijelilo samo na crno i bijelo, i kad nisu postojale rashladne vitrine za vino.

Budući da zasad nismo uspjeli dodatno provjeriti ovaj skandal, ne želimo objaviti ime restorana ni mjesto gdje restoran posluje. No, ako se ovaj incident zaista dogodio (u što zapravo nemamo razloga sumnjati), on dodatno govori o katastrofalno niskoj profesionalnoj razini dijela ugostitelja na obali. Morenu Coronici i drugim ozbiljnim vinarima koji opskrbljuju restorane dvojbene reputacije, jedino preostaje da nalože svojim distributerima da redovito nadziru uvjete u kojima se poslužuju njihova vina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.