Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvara se Kralj kobasa u Oktogonu 

U ponedjeljak oko podneva u Kralju kobasa, street food lokalu TV chefa i gastroaktivista Mate Jankovića, pospremao se inventar i zalihe. Na vratima je zalijepljen natpis s obavijesti na koju adresu treba slati poštu.

Kralj kobasa u strogom centru Zagreba više ne radi. Malo kasnije u lokalu su smo zatekli Matu Jankovića i vlasnika Viktora Božičevića. “Dobili smo dopis od grada da će se Oktogon preuređivati idućih 12 mjeseci. Zahvati će biti radikalni, dizanje podova, dizanje stropova, u takvim uvjetima potpuno je nemoguće raditi pa smo odlučili zatvoriti lokal do kraja godine”, rekao je Božičević. I prije ovih radova, Kralj kobasa, mjesto specijalizirano za kobasice i sendviče s mesom, počeo je osjećati probleme s lokacijom u Oktogonu. Iako je riječ o jednom od najljepših prostora u gradu, kroz taj prolaz desetljećima nitko ni ne prolazi iza osam navečer. “Trenutno razmišljamo o tome kako u budućnosti prilagoditi ovaj koncept”, kaže Mate Janković, “Street food je u Zagrebu izrazito sezonalna stvar. Čim temperature narastu iznad 20 stupnjeva, ukusi publike se dramatično mijenjaju.” Janković je u pravu, barem što se tiče zagrebačke publike, stvari kao kobasice i svinjetina prolaze u jesen i zimu, ali čim dođe topla sezona, prolaze samo sushi, salate, sladoledi i burgeri. Sve drugo je više-manje out.

https://www.instagram.com/p/BHgkaIADCsj/?taken-by=kraljkobasa

Privlačnost Kralja kobasa velikim se dijelom bazirala i na osobnoj popularnosti gospodina Jankovića, ali i na dobrom konceptum atraktivno dizajniranog street fooda s lokalnom i regionalnom hranom. Sama hrana nije bila ni loša, ali ni dovoljno dobra da bi izdržala rast zahtjeva publike uslijed otvaranja sve ambicioznijih street food formata. Da su imali dovoljno snage za brzo franšiziranje, možda bi i uspjeli proširiti bazu prihoda. Ovako, Kralj kobasa izdržao je nešto više od godinu dana. Nešto prije Kralja kobasa, zatvorio se i bistro s belgijskim vaflima u Masarykovoj ulici, gdje bi se do kraja lipnja trebao otvoriti lokal s vrlo specifičnom ponudom francuskih street food favorita. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.