Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

I Roko Bekavac ove jeseni polaže ispit za stupanj Advanced sommelier

Dalmatinski sommelier Roko Bekavac, koji je poslije zatvaranja splitske Paradigme prešao u paški Boškinac, ove će jeseni pokušati položiti ispit za Advanced Sommeliera, pri instituciji Court of Master Sommeliers.
Popodne smo objavili da se Decanterov sudac Siniša Lasan upravo priprema za taj ispit, zbog čega je preko društvenih mreža pokrenuo prvu hrvatsku vinsku crowdfunding kampanju (Lasan ne traži novac, nego uzorke vina nedostupne u Hrvatskoj). Bekavac je u proceduru stjecanja titule Master Sommelier krenuo nešto ranije od Lasana. Obojica su položili drugi stupanj u tom procesu, pa imaju naslov Certified Sommelier.
Advanced Sommelier treći je i predzadnji stupanj do stjecanja časnog naziva Master Sommelier, najvišeg međunarodnog statusa u sommelierskoj struci. Gospodi Bekavcu i Lasanu želimo puno uspjeha.
Iznimno poštujemo njihove ambicije. Nadamo se da će što više mladih sommeliera ući u međunarodnu konkurenciju i pokušati položiti relevantne internacionalne ispite. Vino se bazira na lokalnom značaju i terroiru, ali ga se ne może razumijeti bez iscrpnog poznavanja globalnog konteksta-

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.