Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ANTIQUE PELINKOVAC CONTEST No Ice Please Karla Ferenčaka iz Noela

Kult Plave Kamenice priređuje pozivni natječaj za najbolji koktel s Antique Pelinkovcem, jednim od sasvim rijetkih domaćih jakih pića internacionalnog kvalitativnog ranga. Budući da se Antique već dulje vrijeme nalazi na policama vodećih hrvatskih barova, niz barmena priključio se ovom izazovu. Badel će kao proizvođač Antiquea izabati pobjednika, koji će biti nagrađen većom količinom ovog pića, a recepte za najbolje nakon natjecanja planira objediniti u brošuri posvećenoj Antique Pelinkovcu.

Biljni i začinski likeri jedna su od najintrigantnijih kategorija pića i recepti se čuvaju kao tajne. Izvorni recept za pelinkovac koji je zapisao Franjo Pokorny, Badel čuva od kraja 19. stoljeća i još uvijek ga proizvode od sto posto prirodnih sastojaka. Antique je kreiran kao  premium ekstenzija svog bazičnog pelinkova povodom proslave 145 godina kompanije i proizvodnje tog masovno popularnog pića. Izrazito herbalne, svježe note s malo kardamoma i arome gorke naranče i tek primjetne mineralnosti, rezultat su balansa dvadesetak ljekovitih biljaka koje se koriste u recepturi.

Barmen Noela Karlo Ferenčak u koktelu No Ice Please sva pića stavlja u službu suptilnijih herbalnih nota Antiquea i uvodi temu slatkih vina u natjecanje. Antique ulazi u novu oktavu zbog Dolin blanca, nježnog bijelog vermuta iz Chambéryja čije biljne note prelaze u arome sauternesa s mekom gorčinom na kraju, dok raskošni mirisi cvijeta bazge i lagani citrusi u St.Germainu s limunovim sokom daju svježinu i naglašavaju floralne note Antiquea. Ocat od ledene berbe, šipka i bazge važan su zadnji element okvira ovog koktela.

 

NO ICE PLEASE
Karlo Ferenčak (Noel)

  • 4oml Antique Pelinkovac
  • 2oml Dolin blanc
  • 15ml St. Germain
  • 5ml limunovog soka
  • 5 kapi octa ledene berbe, šipka i bazge
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.