Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li zagrebački Eggspress nakon samo nekoliko mjeseci rada pred zatvaranjem?

eggspress-g

U subotu popodne  kad smo se vozili Zelenim valom, vidjeli smo rešetke na ulazu u Eggspress, nedavno otvoreni prvi zagrebački restoran specijaliziran za jela od jaja. Dakle, u ugostiteljskom poslu nikad nije dobar znak kad u centru zagreba ne radite  subotom poslijepodne. Oko deset navečer prošetali smo Boškovićevom ulicom, pa smo na Eggspressovim rešetkama pročitali obavijest o novom radnom vremenu.

Eggspress sada radi od 7 i 30 ujutro do 15 sati, a ponedjeljak je slobodan dan. Ovakvo radno vrijeme definitivno upozorava da se s Eggspressom događa nešto loše. Iz dva razloga. Prvo, u ugostiteljstvu je gotovo nemoguće skupiti dovoljno novca za funkcioniranje pojedinog lokala, ako se radi jednokratno, osim u slučaju vrlo visokih cijena za večernje degustacijske menije.

https://www.instagram.com/p/BT9vwhzBMem/?taken-by=eggspresszg

Drugo, Eggspress je, kad se otvarao, bio najavljivao posebnu ponudu koktela i vina kojom je kanio privući večernje goste. Od tog se dijela Eggspressova biznis plana odustalo nakon samo nekoliko mjeseci. Bojimo se, dakle, da je Eggspress pred izdisajem, a očigledno je kako je u poslovnim problemima. Razlozi za Eggspressove poslovne probleme sasvim su jasni. Prvo, cijene su nekonkurentno visoke: nije realno očekivati da će dovoljan broj ljudi jela od jaja plaćati od 50 do 70 kuna.

Drugo, u Eggspressu zapravo, na samom početku nisu znali kuhati. Tanjuri su bili lijepo aranžirani, kruh dobar (iz Korice), izbor pića vrlo solidan ali… Što da mislite o restoranu specijaliziranom za jaja, čija kuhinja ne razlikuje poširana od meko kuhanih jaja? I što da misltie o restoranu specijaliziranom za jaja, koji priprema jaja kvalitete supermarketa, te se nije potrudio da dođe do bilo kakvog proizvoda iz boljeg uzgoja? Odmah je bilo vidljivo da se osnivači Eggspressa baš i ne razumiju u hranu, pa se iza prvog ručka više nismo vratili. I treće, lokacije u donjogradskim podrumima iznimno su problematične: restorani ondje uglavnom ne preživljavaju, o čemu među ostalim svjedoče dva ugašena Voncimera u godinu dana. Željeli bismo da Eggspress preživi, jer mislimo da je riječ o izvrsnom, životnom ioriginalnom   konceptu.  Ali, što očekivati do restorana, koji ne radi subotom popodne ni subotom navečer?

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.