Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slastičarka Tea Mamut idući tjedan u Splitu otvara O’š kolač

Ako niste iz Splita gdje njezine kolače jedu već nekoliko godina, slastičarku Teu Mamut vjerojatno znate iz TV serija  Slatka kuharica i ‘Tri, dva, jedan – peci!’.  Diplomirana slastičarka s prestižnog Culinary Institute of America, Tea Mamut stažirala je u njujorškom restoranu Daniela Bouluda, radila je u dubrovačkom Gil’su (restoranu na dubrovačkim zidinama na čijem mjestu je danas 360), u hvarskom restoranu DiVino i splitskom Perivoju, a u u utorak 30. svibnja prvi put u samom centru Splita otvara vlastitu slastičarnicu O’š kolač.

 

Prema najavama, slastičarnicaTea Mamut u ponudi će nastaviti razvijati svoj stil modernih, atraktivno dekoriranih slastica s dijelom sezonske ponude i s prirodnim sastojcima, bez puno luksuznih elemenata i s duhovitim lokalnim imenima kolača Deboto zdravi kuki, Barba Čičak, Šjor limun ili Čikolata i Tonka.

Kao i sve što je Tea Mamut dosad radila, projekt O’š kolač je dobro brendirana operacija s pristupačnim proizvodom za široku publiku. Većina kolača inspirirana je splitskom građanskom kuhinjom ili su interpretacije klasičnih kolača kroz moderne tehnike.  U O’š kolač, čija je kuhinja u samoj slastičarnici, uz Teu Mamut radit će još tri slastičarke i dvije konobarice. Sve, od dizajna interijera koji prima desetak ljudi do vanjskih klupa i stila posluživanja, izgleda kao emotivna posveta Splitu i odrastanju u tom gradu, tako da se ne začudite ako vas u slastičarnici kod Tee Mamut  upitaju “oš pit” i “oš ist”.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.