Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sutra počinje ZG Wine & Food, ulični festival restorana, vinara i distributera pića

U petak 26. svibnja u 18:00 na platou Gradec počinje ZG Wine & Food festival. Dok se festivali na otvorenom u središtu grada uglavom temelje na street foodu, organizatori su ovaj festival zamislili kao predstavljanje fine dining ponude s pogledom na cijeli grad. Festival traje 17 dana sa svakodnevnim koncertima i nastupima DJ-a, a ulaz je besplatan. 

U 17 festivalskih dana posjetiteljima će se kroz ugostiteljsku ponudu predstaviti ponajbolji gradski restorani praćeni od strane vrhunskih hrvatskih i stranih vinara te raznih brandova pića. Svaku večer biti će organiziran bogati zabavni program uz nastupe poznatih glazbenih umjetnika i DJ-a. Restorani će na ZG Wine & Food festivalu imati posebne proljetne menije.

  

Sudionici su grupirani po pozicijama, u svakoj od kojih sudjeluje jedan zagrebački restoran, jedan hrvatsi vinar i jedan distribute jakih pića.  Kako je protekao početak ovog novog formata na zagrebačkoj sceni festivala hrane, na Kultu Plave Kamenice čitajte u petak navečer. 

Ovo su formacije ZG Wine & Food festivala:

Za vrijeme ovog festivala, na istoj lokaciji u Klovićevim dvorima 3. lipnja počinje prvi Zagreb Bubbles, novi specijalizirani međunarodni festival pjenušavih vina. Najavljeni su gotovo svi najbolji hrvatski proizvođači pjenušaca, od Tomca i Šembera do Meneghettija i Peršurića, dolaze svi važni domaći distributeri od Vivata i Mive do Acrobata i Hidden Winesa, a na festivalu će se moći kušati i sjajni šampanjci poput Ruinarta, Larmandier Berniera i Huecqa.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.