Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bistrot Hemingway značajno je poboljšao razinu kuhanja

Bistrot Hemingway smješten preko puta HNK, može se pohvaliti jednom od najljepših terasa u strogom centru Zagreba, s koje istodobno gledate Kazalište i Pravni fakultet. Hemingwayeva je terasa podijeljena na sektor za piće i na prostor s lijepim, uredno postavljenim stolovima za kojima se može ručati i večerati. Ovaj drugi dio lani je uglavnom bio prazan, da bi se ove godine na Hemingwayevoj restoranskoj terasi počele stvarati gužve.
Što nije neobično, jer su se i kuhanje i jelovnik značajno poboljšali.


Jelovnik se smanjio na tri ili četiri predjela (uključujući pačju paštetu), tri juhe, po dvije tjestenine i rižota, četiri mesna i dva riblja jela, plus tri velike salate. Više ne treba, osim što bismo mi dodali kamenice kao trademark tipičnih pariških bistroa, ali i nacionalne gastronomije. Ručak smo počeli velikim tanjurom svih mogućih zelenih salata, posutih finim, hrskavim koromačem. Zatim smo naručili file pastrve poširan u maslacu od crnih trubača, poslužen na mahunama s crnom lećom.


Ovo zaista izvrsno, bogato i relativno lagano jelo, koje košta manje od 70 kuna, najbolje svjedoči o kulinarskom napretku u Bistrotu Hemingway. Vinska je karta također zanimljivija nego lani, lista koktela uobičajeno je atraktivna (za koktele se brine Marin Nekić), dok selekcija piva vapi za barem jednim hrvatskim craftom. Bistrot Hemingway ove je godine, od precizno koncipiranog i atraktivno uređenog, postao zaista dobar restoran umjerenih cijena, kakav je potreban strogom središtu Zagreba.

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.