Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ivan Mandarić iz Joe’s Bara prvi je odgovorio na nacionalni natječaj za najbolji koktel s Antique Pelinkovcem

joes-bar-mandaric

Kult Plave Kamenice priređuje pozivni natječaj za najbolji koktel s Antique Pelinkovcem, jednim od sasvim rijetkih domaćih jakih pića internacionalnog kvalitativnog ranga. Budući da se Antique već dulje vrijeme nalazi na policama vodećih hrvatskih barova, niz barmena priključio se ovom izazovu. Badel će kao proizvođač Antiquea izabati pobjednika, koji će biti nagrađen većom količinom ovog pića, a recepte za najbolje nakon natjecanja planira objediniti u brošuri posvećenoj Antique Pelinkovcu.

Biljni i začinski likeri jedna su od najintrigantnijih kategorija pića i recepti se čuvaju kao tajne. Izvorni recept za pelinkovac koji je zapisao Franjo Pokorny, Badel čuva od kraja 19. stoljeća i još uvijek ga proizvode od sto posto prirodnih sastojaka. Antique je kreiran kao  premium ekstenzija svog bazičnog pelinkova povodom proslave 145 godina kompanije i proizvodnje tog masovno popularnog pića. Izrazito herbalne, svježe note s malo kardamoma i arome gorke naranče i tek primjetne mineralnosti, rezultat su balansa dvadesetak ljekovitih biljaka koje se koriste u recepturi.

Legacy 1862. je Mandarićev signature koktel i dio ponude Joe’s Bara. Elegantno piće od Antiquea, Broker’s gina, orange bittera i sirupa od kamilice i tonke s perfektno balansiranom gorčinom i svježinom, izaziva asocijacije na lagani život europskih rivijera s prijelaza stoljeća.

 

Legacy 1862
Ivan Mandarić (Joe’s Bar)

  • 20ml Pelinkovac Antique
  • 50ml Broker’s gin
  • 20ml sirupa od kamilice i tonke
  • 10 ml svježeg limunova soka
  • 4 dasha orange bitterea
  • 1 bjelanjak
  • led
  • shaker, strainer

Sirup od kamilice i tonke

Na 7dl vode dodajte 500g cvijeta kamilice , 500 g šećera i 3 cijela zrna tonke. Zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Uklonite s vatre, pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, procijedite i čuvajte u staklenoj boci u hladnjaku

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.