Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Novi svijet Moët Hennessya u utorak se predstavlja u Noelu

Poslije dokraja popunjene večere velikih njemačkih rizlinga, na koju nažalost nismo stigli, Noel 16. svibnja nastavlja sa svojim vinskim programom. Na večeri idućeg utorka predstavit će se vina Novog svijeta, iz portfolia luksuzne multinacionalke Moët Hennessy. Sommelier Ivan Jug i chef Goran Kočiš meni su morali usklađivati s klasičnim vinima iz Australije, Argentine i s Novog Zelanda.

New World gala u Noelu otvara se gamberima posluženima s Cape Mentellovom kupažom semillona i sauvignona. Semillon u Australiji katkad postiže izvrsne rezultate i može jako dugo trajati. Cloudy Bay sauvignon blanc jedno je od najvažnijih vina u povijesti novozelandske vinske industrije.

Ono je lansiralo Novi Zeland u svijet vrhunskih vina. Cloudy Bay pit će se u Noelu uz tartar od jakovskih kapica. Crna verzija Cloudy Baya, pinot noir, bit će serviran uz njoke of brizla s hobotnicom, dok će klasični Cape Mentelle iz apelacije Margaret River (radi se o kupaži caberneta i merlota) praviti društvo fazanu.

Riesling Night & Sara Renar @Noel

Ovako nam je bilo na prethodnoj degustacijskoj večeri posvećenoj rizlingu a na kojoj nas je iznenadila Sara Renar svojim nastupom.U utorak nas očekuje još jedna večera na kojoj također očekujemo tajni koncert. Vidimo se! 🙂

Gepostet von NOEL am Freitag, 12. Mai 2017

Naposljetku, moćni argentinski single vineyard cabernet sauvignon Terrazas Los Aromos iz 2011. točit će se uz janjetinu. New World večera u Noelu nastavit će se koncertom tajnog gosta. Pretprošli su tjedan, poslije večere velikih rizlinga, gosti vrlo entuzijastično reagirali na nastup gošće, kantautorice Sare Renar.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Novi svijet Moët Hennessya u utorak se predstavlja u Noelu

by Kult Plave Kamenice /Fotografije Šimun Šitum time to read: 1 min