Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na zagrebačke su tržnice stigle prve trešnje

U subotu ujutro na tržnici Kvatrić kupili smo prve ovosezonske trešnje. Bilo ih je na nekoliko klupa, po cijeni do 30 do 35 kuna za kilogram. Stigle su iz Kaštela, još su jako male s lošim omjerom koštice i mesa, ali blješte onim neusporedivo živim, energičnim, veselim crvenilom kasnog proljeća i ranog ljeta. Na okusu su pune svježine. Ništa s ne može usporediti s trešnjama, ni šumskim jagodama, kao glasnicima lijepog vremena.

https://www.instagram.com/p/BTv7z8fDa2p/?taken-by=kultplavekamenice

Dok se vrtne jagode, borovnice, ribizli i skoro svo drugo voće cijelu godinu prodaje u supermarketima, trešnje su doista ograničene na kasno proljeće i rano ljeto, ne računajući one južnoameričke koje se kod nas prodaju o Božiću, i koštaju oko 200 kuna. Trešnje, kao sezonsko voće par excellence, neodoljiv su izazov za kućne i restoranske kuhare, za slastičarne koje žele nuditi najsočniji štrudl na svijetu , ali su i lijepe najavljivačice konačnog dolaska ljetnog raspoloženja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.