Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izgleda da cijeli život jedete Pringles na krivi način

Kellogs je nedavno objavio neobično priopćenje. Otkrili su ispravan način na koji treba jesti Pringles. Rizičan potez, s obzirom da je taj čips godinama jedan od rijetkih stupova stabilnosti u industriji grickalica, posebno među hrvatskim proizvođačima koji još nisu svladali osnovni zahtjev da svaka vrećica grickalica uvijek mora biti iste kvalitete. No, grickalice su kaotičan svijet.

Kada bismo svi priznali kako jedemo grickalice, svijet bi bio zabavnije mjesto. Odvajamo li žele od naranče s jaffa keksa, stružemo li zubima čokoladu s Domaćice ili ližemo prste kad ispraznimo vrećicu čipsa, te su navike gotovo kompulzivne i važan dio uživanja u frivolnosti grickalica. Pringles je sa svojim savršenim, raskošnim listićima digao spomenik tom užitku. Razvio ga je Proctor & Gamble 1967. a brend je 2012. prodan Kellogsu. U Pringlesu su vodili računa o svemu od jedinstvenog pakiranja do zvuka čipsa u tubi i dovoljno krupnih mrvica da ih sve možemo pojesti, čak i s kauča. O multifunkcionalnosti prazne kutije Pringlesa ne treba ni govoriti.

Na istom marketinškom tragu, sada su povodom novog, pojačanog Pringles LOUD, objavili priopćenje s uputama o ispravnom jedenju Pringlesa. Jeste li se ikada zapitali zašto je Pringles čips zakrivljen u sredini? Razlog je doživljaj okusa začina na čipsu. Pringles se proizvodi u 13 okusa i četiri specijalne serije. Svi listići suzačinjeni samo s jedne strane. Druga ima okus čistog krumpira. Ako ispupčenu stranu stavite na jezik, jednostavno ćete progutati začine i nećete ni znati kakvog je zapravo okusa čips. Ako je okrenete prema gore slijedit će oblik jezika i usta i pogodit ćete sve okusne pupoljke. Okus krumpira i začina neće se prekrivati nego će se spojiti i uživat ćete u svemu što Pringles nudi. Ako želi blaži okus ili manju slanost, okrenite Pringles na drugu stranu i dobit ćete ga. U Kellogsu kažu da su godinama proučavali forme i da žele da svi maksimalno uživaju. Plemenita namjera, ali kad su grickalice u pitanju, najveći užitak je upravo u tome što pravila nema.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.