Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rocket Burger Grill zasad je posve nedefinirani restoran, koji baš nije siguran kome se obraća

rocket-burger-grill

Ovog se proljeća u lijepo uređeni prostrani interijer pokojnog bistroa Louie na Novoj Vesi uselio Rocket Burger Grill. Rocket Burger poznati je zagrebački burger bar u Tkalčićevoj ulici, koji je uvijek pazio na kvalitetu svojih sendviča. I njegova upmarket podružnica na susjednim brdu trudi se oko kakvoće hrane. Teleći kotlet (84 kune), bio je sočan, ukusan i precizno pečen.  Piletina u salati Louie (56 kuna) bila je očekivano bezokusna ali opet sočna, dok se u preljevu prejako osjetio češnjak. Pohani kolutovi luka bili su izvrsni.

O kvalitativnoj orijentaciji Rocket Burger Grilla, lokala koji još drži i biftek (140 kuna) i teleća rebra, svjedoči činjenica da u cheeseburger stavljaju engleski cheddar s imenom proizvođaća. Burgeri su također pozicionirani u viši rang, pa tako Rocket Burger Grill nudi i burger s tunom, sa svinjskom pljeskavicom, kao i vegeterijansku opciju baziranu na portobello gljivama. Izbor craftova je dobar, kao i selekcija vina na čaše naslijeđena od Louiea.

Svemu tome usprkos, u subotu oko dva popodne u Rocketu na Novoj Vesi jelo je svega sedam ljudi. Bojimo se da problem nije u lokaciji, nego u nedostatku bilo kakvog identiteta. Novi Rocket Burger preskup je da bi bio hamburger bar, dok nema baš mnogo gostiju koji žele jesti bifteke s papirnatim salvetama, servirane na drvenum daskama: ekonomski asketizam primjeren burgerajima teško da može funkcionirati sa skupljom hranom. Rocket Burger Grill mogao bi se stoga naći u nezgodnoj situaciji da, dobroj hrani usprkos, zapravo ne moze pronaći svoju publiku. Dodatni je problem što Rocket Burger, za razliku od Champagne Burgera, nema baš nikakav masovnije prepoznatljiv zajednički nazivnik koji bi mogao privući masovnu publiku. Što je šteta, jer je hrana okej, a prostor ugodan i dobro uređen.

ROCKET BURGER GRILL
Nova ves , Zagreb

HRANA 3/5  AMBIJENT -4/5  POSLUGA 3/5
kartice Master, Visa

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.