Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Rio je dražestan mali bistro na rovinjskoj rivi

rio-kamenice

U subotu popodne dok se proljeće nakratko vratilo, s Riove smo terase gledali odsjaj sunca u moru ispred rovinjske rive i svijet je izgledao perfektno. Rio je treći restoran obitelji Pellizzer, koja posjeduje veteranski i katkad izvrsni Giannino i Puntulinu s dramatično lijepom terasom koja visi iznad mora. Rio je otvoren prije dvije godine i dosad smo ondje jeli nekoliko puta. Riba je uvijek bila svježa i precizno pečena, paste korektne, dok su predjela zapravo predstavljala Riov forte.

Tako je bilo i u subotu. Kamenice su izgledale veće od atlantskih jakovskih kapica. Zaista smo uživali u njihovoj sočnosti i mineralnosti. Ne bismo htjeli biti isključivi, ali nekakao sumnjamo u gastronomsku strast ljudi koji u ovo doba godine ne jedu kamenice. Tartar od tune izgledao je toliko svježe, kao da je sirota tuna ubijena prije koji sat. Srećom, u maloj Riovoj kuhinji bili su dovoljno pametni da prvorazredno, prekrasno crveno riblje meso ne kompromitiraju nikakvim češnjakom ni lukom.

Gepostet von Snack bar Rio Rovinj am Mittwoch, 6. Mai 2015

Tartar od tune poslužili su potpuno čist, s malo umaka od wasabija sa strane. Uz kamenice i tunu pili smo lokalnu Grottu iz 2016. Rijec+č je o posve rovinjskoj malvaziji čije se grožđe bere između Valalte i Rovinjskog sela. Rio je kulinarski kompetentan riblji bistro koji se ne želi baviti ozbiljnom kuhinjom, nego posluživanjem dobrih svježih proizvoda u romantićno vibrantnom ambijentu rovinjske rive. Rio nije posve jeftin. Dvanaest kamenica, dva tartara od tune i buteljku vina platili smo 600 kuna.

RIO
Obala Alda Rismonda 13, Rovinj

HRANA +3/5  AMBIJENT 4/5 (terasa)  POSLUGA 4/5
kartice Visa i Master

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Rio je dražestan mali bistro na rovinjskoj rivi

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min