Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

O’Hara u Splitu otvara potpuno novi (i dosta pomaknut) koncept pizzeria na hrvatskom tržištu

o-hara

Nakon širenja u Bugarsku s otvaranjem lokala u Sofiji, tim najbolje zagrebačke pizzerie O’Hara, u Splitu razvija potpuno novi tip pizzerie na hrvatskom tržištu. Kako nam je pojasnio osnivač i vlasnik O’Hare Marin Vanjak, splitska O’Hara je “zanimljiv eksperimentalni koncept” na neobičnoj, prema konvencionalnim kriterijima lošoj lokaciji, na Kopilici. Ali nova O’Hara zapravo se otvara u prostorima legendarnog splitskog kluba Judino drvo. Ideja je potpuno otvoriti restoran prema gradu, O’Hara će u Splitu biti neka vrsta igraonice za djecu i odrasle. Gosti neće naručivati pizze samo s gotovih jelovnika, nego će moći izravno komunicirati s pizzaiolima, zajedno s njima slagati svoje pizze, razgovarati i pitati što god ih zanima o procesu pripreme. Vanjak je preko Facebooka pozvao Splićane da dovedu djecu i kućne ljubimce, puste ih da “trču, škiće i vrištu, penju se po glavi pizzaiolu i budu slobodna i vesela, a vi se opustite, jer široka je livada u O’Hari.”

https://www.facebook.com/oharasplitpizza/photos/rpp.1951052598509936/1965827393699123/?type=3&theater

Pizza će, najavljuje Vanjak,  biti bolja negou Zagrebu jer imaju bolju opremu. U Split je upravo stigla najjača peć za pizzu u Hrvatskoj, konstrukcija od dvije tone, koja bi mogla odigrati i važnu ulogu u pripremama O’Harine ekipe za ovogodišnje svjetsko prvenstvo pizzaiolla u svibnju. “Ove godine idemo sa šest pizzaiolla pa što bude”, kaže Vanjak. U Judinom drvu ovih dana traje montaža opreme, a dan otvaranje splitske O’Hare ovisit će o birokratskim procedurama. Lista pizza dosljedna je O’Harinu stilu, radit će pizze sa salamom crne slavonske svinje, sušenim dimljenim obrazinama, čvarcima, slaninom, mesom bikova simentalaca, čvaraka, slanine, a i mljeveno meso lipo prošaranih simentalskih bikova iz domaćeg uzgoja. Splitska gastro scena raste iz mjeseca u mjesec, grad je pun odlično poslovno koncipiranih i vođenih lokala lokala ali pred tom je scenom još puno rada na kvaliteti hrane, tehnikama, prezentaciji i ponudi.  O’Hara bi na tom polju mogla dati jako važan doprinos, postavljanjem standarda kvalitete. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})