Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Kako se u Zlatnom dobu zagrebačkih restorana snalaze veterani? Ne baš najbolje

sestinski-lagvic-web

Zagrebačka restoranska ekspanzija obuhvaća niz novih restorana, kao i najuspješnije restorane srednjih godina poput Carpaccia, Tekke i Takenoka. Zanimljivo je, međutim, pogledati sudbinu veterana zagrebačke restoranske industrije i njihove pokušaje da se suočavaju s novim vremenom, novom publikom, novim chefovima i novim kriterijima.

1.OKRUGLJAKOkrugljak je preživio više od sto godina. Riječ je o najstarijem aktivnom zagrebačkom restoranu. Današnji Okrugljak inzistira na prvoj sezonskoj robi, bilo da je riječ o mliječnoj janjetini ili šparogama iz šibenskog zaleđa. Uz to, u Okrugljaku i dalje pripremaju jedan od najboljih tartar bifteka u gradu. Dodamo li svemu tome prelijepu osunčanu terasu, lako je konstatirati da je Okrugljak najprivlačniji od svih veterana na zagrebačkoj restoranskoj sceni.

2. BALTAZARBaltazar je svoj 35. rođendan odlučio proslaviti otvaranjem novog gastrotainment restorana B35. Bobo Čimbur, vlasnik Baltazara i svih njegovih ekstenzija, s novim bi projekto mogao oživjeti svojedobno najpopularniji zagrebački restoran.

3. NK TRNJE
NK Trnje svojedobno je bila jedna od najboljih roštiljarni u Zagrebu. Nažalost, hrana u NK Trnje iz godine u godinu sve je lošija. Šteta je što ta institucija zagrebačke restoranske scene naočigled umire.

4. ŠESTINSKI LAGVIĆ
Lagvić je već desetljećima u očiglednoj agoniji: loši sastojci, grozno kuhanje i jeziva glazbena kulisa pretvorili su najljepšu zagrebačku terasu u jedan od najgorih gradskih restorana. Lagviću hitno treba promjena vlasnika/zakupnika.

5. KORČULARiblji restoran obitelji Boban u najstrožem centru Zagreba naprosto nema sreće. Korčula je prvo godinama nastojala egzistirati na staroj slavi iz osamdesetih godina, kad su se u njenom izlogu sjaji prstaci, škampi i velike ribe. Onda su lani sadašnji vlasnici preuredili restoran, koji se pretvorio u sterilni riblji bistro s beskrajno dosadnom hranom. Čvrsto smo uvjereni da ni Korčulu trebalo prepustiti Draženu Bobanu, koji je od svojedobno trećerazrednog Vinodola napravio vrhunski gradski restoran.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.