Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

7 najuzbudljivijih rosea s Pink Daya 2017.

pink-day-2017-rose-vino-festival

Pink Day polako postaje tradicionalna institucija hrvatskog vinskog itinerera. Ovaj festival ružičastih vina u organizaciji udruge WOW (Women on Wine) koju vodi poznata zagrebačka novinarka Sanja Muzaferija, danas je dostigao svoje najbolje izdanje.  Pink Day održan u Mimari u subotu 11. ožujka okupio je dosad najuzbudljiviju selekciju ružičastih vina na hrvatskom tržištu. Žao nam je jedino što nismo vidjeli St. Heels Ernesta Tolja, moćni Rose Frane Miloša i Rose Brut obitelji Tomac. Svejedno, s velikim smo užitkom izabrali sedam najuzbudljivijih rosea s ovogodišnjeg Pink Daya.

https://www.instagram.com/p/BRfkMeMhq0g/

1. Pascal Jolivet, Sancerre Rose 2016. Acrobat

Ovaj brutalni, asketski pinot noir svakako je najoriginalnije vino predstavljeno u Mimari. Ružičasti Sancerrei stilski se dramatično razlikuju i od nove, clubbing škole rosea i od starih, rustikalnih ružica.

2. Šember, Brut Rose

Ružičasti pjenušci iz obitelji Šember iz godine u godinu sve su elegantniji. Polako se približavaju Tomčevom rose pjenušcu, koji je postavio visok standard za hrvatsku scenu pjenušavih vina

3. Kairos, 2016.

Kairosov Rose napravljen od plavca, prilično je neelegantan i pomalo nezreo. No, golema koncentracija voća udružena s puno svježine i potpunom suhoćom, čini ga jednim od najoriginalnijih vina ovogodišnjeg Pink Daya

4. Batič, Rose 2016 Miva

Ovo polusuho vino legendarnog Slovenca iz Šempasa, vratilo nas je desetljeće unatrag, kad su Batičeve buteljke dominirale vinskim kartama zagrebačkih restorana

5. Antinori Calafuria 2016. Vivat

Antinorijev Rose iz Apulije sočno je, voćno, bogato južno vino, koje se hrabro suprotstavlja obrascima moderne industrije rosea.

6. Chateau d Esclans, Whispering Angel, Acrobat

Whispering Angel predvidljiv je, visokostilizirani proizvod koji se, teoretski govoreći, ne bi smio naći na bilo kojoj listi uzbudljivih buteljki. Međutim, vino je toliko dobro da ga nismo mogli zaobići.

7. Robert Naprta, Solum Ruzica 2015.

Naprtin Rose žestoko je posvađan sa svim predodžbama o današnjim roseima. Radi se o rustikalnom saigneeu vatrenocrvenkastih nijansi, golemog tijela, s osam do devet grama šećera.

Čestitke za hrabrost i originalnost.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.