Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Ovo je 10 najjačih žestokih pića na svijetu

najjaca-pica-g

Najjača žestoka pića na svijetu ne služe samo za ovakve liste i nadmetanja na YouTubeu. Ekstremni postotak alkohola i način proizvodnje čine ih posebnom kategorijom pića, čija jačina funkcionira i kao okusni specijalni efekt, stvarajući intenzivno i posebno iskustvo pijenja. Njihova najvjernija publika su barmeni koji neka od ovih superjakih pića koriste za voluminozne koktele, miješana pića i za craft bartendering, primjerice u pripremi likera. Na tržištu se redovito pojavljuju superalkoholne votke, rumovi i whiskyji, najčešće u premium kategorijama, a ovo je trenutno stanje u visokooktanskoj eliti.

 

1. SPIRYTUS REKTYFIKOWANY – Poljska, 95%

Ovaj čisti alkohol koristi se uglavnom u medicini industriji gdje opravdava svoj nadimak “skidač boje”, ali baš to ga čini podjednako popularnim  u challengeima i stresnim situacijama.

2. EVERCLEAR – SAD, 95%

https://www.instagram.com/p/BRTlgzAB-5M/?tagged=everclear

Ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najjače alkoholno piće na svijetu 1979.

3. BRUICHLADDICH X4 WHISKY – Škotska, 92%

 

6. BALKAN 176 VOTKA – Bugarska, 88%

Čak 13 upozorenja zdravstvenih institucija na boci ove votke, branda londonske obiteljske tvrtke Sklar, nisu samo simptom EU birokracije. Votku prati fama da je toliko jaka da je neke stajala života, a barmeni s Balkanom navodno rade strašan limoncello. Njezina kvaliteta je u čistoći i snazi, dobivenoj trostrukom destilacijom i proizvodnjom u malim batchevima, od pšenice koja dolazi iz Bugarske i Srbije. Dosta je popularna u miješanim pićima s tonicima i voćnim sokovima.

7. SUNSET RUM – Mali Antili, 85,5%

Ovaj jaki rum sa St. Vincenta poznat je po aromama i okusima marcipana, kokosovog leda i đumbira s finišom od kakaa i pečenog ananasa, koji rakošno pjevaju u jakom alkoholu.

8. JOHN CROW BATTY RUM – SAD, 80%

https://www.instagram.com/p/0f8Is3q5fn/

Ime je dobio po lešinarima, jer je “žešći od njihove želučane kiseline”. Kažu i da ako možete popiti John Crow, možete popiti sve.

 

9. STROH 80 RUM – Austrija, 80%

#stroh80rum the killer drink #austrianrum

A post shared by Dice (@dicerolls4) on

 Zbog vatrenog okusa punog začina Stroh 80 je omiljen u toplim slatkim pićima, od vruće čokolade do koktela poput Jagerteeja.  Prodaje se u varijantama 38, 40, 54 i 60, svi brojevi predstavljaju količinu alkohola.

 

10. BACARDI 151 RUM – Puerto Rico. 75,5%

Unadulterated evil. #151 #bacardi151

A post shared by James Syre (@xxsyrexx) on

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.