Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Ante Udovičić poslije stažiranja u Baskiji dolazi u luksuzni brački hotel Lemongarden

udovicic-g

Jedan od najkreativnijih hrvatskih chefova Ante Udovičić, trebao bi preuzeti kuhinju raskošnog sutivanskog hotela Lemongarden.  Lemongarden je prvi zaista luksuzni hotel na srednjedalmatinskim otocima, otvoren u ljeto prošle godine, u tri stare kamene kuće u Sutivanu. Riječ je o heritage hotelu s pet zvjezdica, koji ima 23 apartmana i 12 soba. Prije nego preuzme kuhinju Lemongardena, gospodin Udovičić će provesti dva mejseca u baskijskom Azurmendiju, jednom od najboljih restorana na svijetu.

Azurmendi ima tri Michelinove zvjezdice i bezbroj važnih nagrada, uključujući onu za najljepše jelo an svijetu. Osnovao ga je četrdesetgodišnji chef Eneko Atxa koji je prije Azurmendija radio, među ostalim, i kod Martina Berasateguija.

Ante Udovičić prošao je kuhinje niza važnih hrvatskih restorana, uključujući Carpaccio, Les Ponts (gdje ga je mentorirao francuski klasični kuhar Jean Marc Trichet) i Paradigmu,  modernistički splitski restoran koji se, nažalost, zatvorio početkom godine jer nije mogao podnijeti povećane troškove uslijed udvostručenja PDV-a za ugostiteljstvo.

https://www.instagram.com/p/BNpBQO8AYfn/?taken-by=azurmendi_atxa

Ante Udovičić, čovjek koji stalno želi učiti, u proteklih se nekoliko godina uvrstio među vodeće hrvatske kuhare. Dva mjeseca u Baskiji, u restoranu najvišeg svjetskog ranga, sasvim će sigurno dodatno poboljšati Udovičićeve tehničke i organizacijske vještine, kao i perspektive o zaista visokoj kuhinji i zaista vrhunskim restoranima. Što je dobra vijest i za Lemongarden. S obzirom na visoko postavljene ambicije tog hotela, Udovičić  se doima kao idealan izbor za Lemongardenova chefa kuhinje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.