Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pizza Cut Duck postaje Duck i donosi novi koncept neformalnih ručkova i večera u Zagreb

pizza-cut-duck

Novo izdanje Pizza Cut Ducka u Zagreb dovodi novi format i atmosferu, slične onima koji su nam poznati iz boljih tapas barova u Barceloni ili talijanskih lokala u kojima se jede s nogu. Bistro će se zvati samo Duck, naglasak je na jednostavnosti i sezonalnosti, i trebao bi biti mjesto za obilan brzi ručak, kasne večere vikendom i neformalno okupljalište najraznolikije gradske publike.  Chef Igor Gudac Pizza Cut Duck je pretvorio u jedno od popularnijih mjesta za ručak u Zagrebu. Njegov koncept, kvalitetne sezonske hrane u neformalnoj atmosferi i suživotu s ulicom i Dolcem, zadržat će i tim bistroa Pod zidom, koji preuzima lokal jer Gudac ide u Ameriku.

Vlasnik bistroa Pod Zidom Borna Janeš Duck na tržištu želi izdvojiti “dobrim balansom jednostavnosti i kvalitete i ne robovanjem normama i formama”. Njegov tim u Duck će prenijeti strast prema svježim sezonskim namirnicama i snažnim okusima, kuhat će se sa svim pozicijama mesa i na temelju dnevne ponude s Dolca, slično kao što su to i Gudac i Pod zidom radili i dosad.

Zadržat će Gudčev koncpet ručka, dnevna hrana s Dolca u 4 do 6 raznovrsnih jela s fokusom na sezonu i brzinu pripreme, obilne porcije i pristupačne cijene. Večera će biti sasvim drugačija, s a la carte ponudom od po deset predjela i glavnih jela, bez uobičajene hijerarhije u menijima.  Chef’s table za 200 kuna po osobi nudit će poseban meni po izboru chefa. Između ručka i večere lokal neće raditi za goste. Neformalna posluga (posluživanje hrane sa šanka), šarolika publika i dobra hrana u formatima od obilnog ručka i večernjih a la carte menija do malih jela koja se mogu podijeliti uz vino, detalji poput bubble buttona na šanku za naručivanje pjenušaca, otvorena kuhinja i izlog s pogledom na Teslinu, trebali bi Duck pretvoriti u jedno od najveselijih zagrebačkih mjesta.

Zanimljivo je da Duck svoje načelo jednostavnosti najradikalnije primjenjuje na vinskoj karti. Vinske karte, naime, ne bi trebalo ni biti, već bi Duck trebao držati samo kućna vina, od najboljih proizvođača poput Krauthakera i Matoševića, i iz sve četiri hrvatske vinske regije. Nismo sigurni da je to dobar pristup vinu, ali budući da je riječ o relativno novom konceptu koji još nije testiran u Zagrebu, za očekivati je da će s vremenom biti i prilagodbi. Ova početna verzija, zvuči dosta zanimljivo.

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.