Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Asia T House jako je dobar restoran, ali nema jasan identitet

asia-house-chef

Asia T House, otvorena u Staroj Vlaškoj pretkraj 2014. sigurno je najbolji kineski i panazijski restoran u Hrvatskoj.
U proteklih petnaestak mjeseci u Asiji T House jeli smo jedno petnaestak puta, i ni jednom nismo dobili ništa substandardno, dok su poneka jela bila odlična do fenomenalna, i to u različitim rangovima cijena. Primjerice, zapečeni dim sum sa svinjetinom, poslužen na dehidriranom umaku od pečenja, čisto je remek djelo koje košta manje od 30 kuna. Nasi goreng (zapečena riža) zaista podsjeća na indonezijski street food i ništa ne košta, dok u višem rangu cijena briljiraju pečena jegulja u sakeu koja nikad nije došla na stalni jelovnik, hrskava patka s mangom i curry od velikih kozica, jakovskih kapica, lignji, brancina, dagnji i lososa.

Okusi u Asija T Houseu uglavnom su autentični. Ljuta su jela zaista ljuta, na salatu  od zelene papaje sjecka se brdo svježeg korijandera a chef, mladi Kinez kojeg gosti zovu Šime jer nam tako zvuči njegovo ime, podjednako je virtuozan s noževima i vješt u slaganju okusa. Pa ipak, Asia T House prečesto je i nezasluženo prazna. Radi se o problemu identiteta.

Asia T House nije se odlučila ni za visoke kineske kuhinje premda su se na promociji pripremali jastog i zubatac s lemongrassom i đumbirom na pari, ni za domaću kućnu kinesku kuhinju iako smo ondje probali slasnu kinesku pizzu s puno azijskog povrća, ni za dim sum bar koji bi za ručak mogao privući poslovne ljude i turiste. Asia T House gotovo da je preslikala meni iz svoje starije ekspoziture u Green Goldu. A restoran bez jasnog identiteta ne može biti osobito uspješan.

U srijedu, baš uoči gradske skijaške utrke u Bakačevoj ulici, ručali smo izvrstan nigiri s jeguljom, sushi s tempurom od velikih kozica i ljuti ramstek s puno hrskavog povrća u umaku od kokosova mlijeka. Sva je hrana bila jako dobra, govedina se rastapala u ustima, porcije su goleme, ali restoran nije bio pun. Što je šteta za tako dobro kuhanje. Asiji T House neophodno treba jasniji i prepoznatljivi gastronomski identitet. Taj restoran ima kulinarski potencijal da se uvrsti među najbolje u Zagrebu.


Jeli ste u Asia T House? Podijelite dojmove

 

ASIA T HOUSE
Vlaška 9, Zagreb

HRANA 4/5  AMBIJENT 3/5  POSLUGA 3/5
sve kreditne kartice


 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.