Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slatičarske zvijezde objavile su 11 spektakularnih božićnih kolača

bozic-kolaci-zvijezde

Veliki slastičari počeli su objavljivati svoje božićne kolekcije. Kao i obično, ideja je zadiviti publiku spektakularnim dizajnom i neočekivanim okusima. Ove godine sve je razigrano, puno ironije, hrskavih tekstura i egzotičnih aroma. Evo što predlažu

 

Pierre Marcolini

PM COM PRESS NOEL 2016.indd

Marcolini na božićnoj kolekciji 2016. surađuje s belgijskim umjetnikom Charlesom Kaisinom. Tema je “Veličanstvena igračka,” a kolač koji će biti zvijezda sezone napravljen je od bijele i crne čokolade s dvije kutije pune pralina i kuglica od karamela, kandiranog voća i nugatina prelivenih crnom i mliječnom čokoladom.

LAC Chocolatier za La Maison Lac

s-lac

Pascal i Valérie Lac ove godine dio svoje božićne kolekcije posvećuju Kanadi. Duhoviti zimski kolači puni su javorova sirupa, hrskavih badema, karamela, smrznutih krušaka i mekog mousssea od javora.

 

Pascal Caffet

s-caffet

Tradicionalni čokoladni panj reinterpretiran je u niz slatko-kiselih krivulja koje obećavaju zanimljive okuse. Napravljen je od šećerne paste s kremom od frangipanija, napuljske kreme od kestena, moussea od madagaskarske vanilije s Bourbonom i dacquoisea od badema.

 

Mathieu Mandard za Les Artizans

s-mandard

Pariški Les Artizans ima neke od najboljih slastica u Francuskoj koje potpisuje Mathieu Mandard. Za Božić je napravio Paris-brest od tijesta punjenog kremom od pijemontskog lješnjaka, coulanta (polupečenog kolača s tekućom jezgrom) od madagaskarske vanilije i karameliziranih pekana. 

 

Claire Damon za Des gateaux et du pain

s-damon

Vlasnica pariške slastičarnice Des gateaux et du pain Claire Damon, u ovom elegantnom kolaču miješa aromu tek pokošenog sijena, kompota od ručno branih brusnica iz Auvergnea i krokanta od hrskave pitome djeteline.

 

La Maison du Chocolat

s-maison

Ograničena božićna serija Nicolasa Cloiseaua uvijek je ekstravagantna. Ovoga puta to je ručno rađena božićna jelka od 7,7 kilograma čokolade, za koju su koristili šest vrsta čokolade. Skulptura jelke napravljena je od 25 ploča debljine 3 milimetra, na kojima se smjenjuju satenski finiš, kako prah, lak i pozlata.

 

Christophe Adam

s-adamChristophe Adam odlučio je podsjetiti ljude na Snjeguljicu i napravio sedam patuljaka od čokolade, jer želi da Božić bude više zabavan i subverzivan nego romantičan.

 

Ladurée

s-laduree

Kreativna direktorica Laduréea Claire Heitzel razvila je desert u obliku sniježne pahuljice jer je, kako kaže, iščekivanje najljepša stvar u Božiću. Pahuljicu čine dacquiose od kokosa s mousseom od manga, passion fruita i kokosa, i brunoise od vanilije i ananasa.

 

Pierre Hermé

s-herme

Ograničena serija adventskih kalendara koje je za Pierrea Herméa dizajnirao Nicolas Buffe, priča je o Kraljevstvu Sunca i Mjeseca, zemljama kralja Zena i kraljice Selene i njezine djece. Saga je inspirirana bajkama, barokom i pop kulturom. U kutijama su medaljoni posuti kandiranim voćem i voće preliveno čokoladom.

 

Lauren Janin za Le Bristol

s-bristol

Glavni slastičar pariškog hotela Le Bristol Lauren Janin još je jednom pokazao da je opravdano slavan po eleganciji. Ovaj eterični monokromatski božićni panj s glazurom od bijele čokolade, prekriven je šećernim kristalima u obliku ledenih stalaktita. Unutra su slatki mousse od kokosa i dacquioise od badema i gorkog kandiranog grejpa. Umjetničko djelo.

 

Marike Van Beurden

s-marike

Genijalna Nizozemka Marike van Beurden odlučila je raditi u Hong Kongu, ali zapravo je prisutna u cijelom svijetu. Za ovaj Božić iz Azije šalje prijedlog za snježnu pitu iz crtića, punu pinjola i klementina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.