Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sinoć smo u Dobrim vinima pili Ocio iz 2012. jedan od najboljih južnoameričkih crnih pinota

ocio-g

Ocio, što možemo prevesti i kao mirna, plemenita dokolica, ime je fenomenalnog crnog pinota čileanske vinarije Cono Sur, koja pripada velikoj grupi Concha y Toro. Ocio iz 2012. godine, što smo ga pili na izvrsno posjećenoj večeri južnoameričkih vina u zagrebačkim Dobrim vinima, Robert Parker ocijenio je s 95 bodova.  Direktor Dobrih vina Damir Horvat ispravno je primijetio da Ocio vjerojatno zaslužuje i bod ili dva više. Ocio je plemenito vino širokog spektra aroma: od lagane kože i humidora, preko čistog crvenog i crnog voća(maline i kupine), do sasvim diskretne, nenametljive džemastosti koja pojačava tijelo.

Perfektno je elegantan, zaobljen, optimalno svjež i burgundski svilenkast u teksturi (poput recimo Musignyja) s vrlo, vrlo dugim aftertasteom. Ovo remek djelo od vina u Hrvatskoj košta oko 350 kuna, što se može činiti puno. No, gotovo je nemoguće kupiti burgundski pinot noir takve klase za taj rang novca, da ne govirimo kako su neka hrvatska crna vina bitno skuplja.

dobra vina

Dosta dobro posjećena večera južnoameričkih vinarija

Utoliko je Ocio iz 2012. jedinstvena prilika za uživanje u pinotu najviše svjetske vrijednosti, za novac koji vas neće uništiti. Osim briljantnog Ocia, sinoć smo u Dobrim vinima kušali niz drugih zanimljivih čileanskih i argentinskih vina poput sauvignon blanca klasične argentinske vinarije Norton, te malbeca male vinarije Finca del Piedra, koji se proizvodi u nekih četiri tisuće buteljki, i koji se vrlo dobro složio s tortom od kave i crne čokolade.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.