Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Takenoko – sushi je i dalje jako dobar, ali Takenoku treba gastronomski redizajn

takenoko1

U posljednja dva mjeseca više nam se ljudi, uključujući i restoranske profesionalce, žalilo kako novi Takenoko u Gundulićevoj djeluje umorno, kako nema ovoga i onoga, dok nas je jedan čovjek čak uvjeravao da su mu, kad je naručio zeleni čaj, donijeli Twiningsovu filter vrećicu, sto bi bilo prilično skandalozno za japanski restoran. Pa smo u srijedu prije ručka naručili zeleni čaj koji srećom nije došao ni iz kakve filter vrećice. Radilo se o mirisnom, taniniziranom čaju koji nas je spasio od hladnog zagrebačkog prijepodneva.

Ručali smo chirasi sushi koji nudi nevjerojatnu vrijednost za novac: na propisno skuhanoj riži bilo je posloženo ukupno devet šnita vrlo dobre ribe, što sve košta 60-tak kuna. Drugo predjelo, tataki od tune sa kremom od sezama bio je standardno ukusan. Sushi šefa kuhinje, koji se sastoji od šest raznovrsnih nigirija i jednog hosomakija  bio je takodjer izvrstan, dok je tempura od grdobine s holandskim umakom tipičan comfort food, u prevelikoj količini. Restoran je za vrijem rucka bio energiziran i skoro prepun.

takenoko takenoko2 takenoko3 takenoko4

A sada loše stvari. U Takenoku već mjesecima nema ježinca, premda je nigiri s ježincem bio najzvučniji argument novog menija. Danas u restoranu nije bilo ni crnog bakalara.  Na meniju se i dalje nalaze tartufata i surimi, sastojci koji kompromitiraju svaku ambicioznu kuhinju. Vinska je karta također djelomično netočna: u srijedu nije , recimo, bilo izvrsne dubrovačke malvasie Glavić, koja je široko dostupno vino. Prethodnih mjeseci nije bilo pojedinih masovno dostupnih šampanjaca, s inače ekstenzivne šampanjske liste.’ Takenoko je briljantno uređen: riječ je o jednom od važnijih javnih prostora u centru Zagreba. No, jelovnik i vinska lista traže žurni redizajn.

Takenoko

Masarykova 22, Zagreb

HRANA -4/5  AMBIJENT-5/5  POSLUGA 4/5

sve kreditne kartice 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.