Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Plavo vino M Chardonnay Azul zaista je ultimativni vinski trash

plavo-vino2

Danas smo u novotvorenom kafiću Sjedi 5 u Tkalčićevoj kušali famozno plavo vino: riječ je o novom proizvodu paravinske industrije, neonsko-modre boje, koji dolazi iz Španjolske i koji se marketira kao proizvod koji će promijeniti svijet vina.

Vino Azul (plavo vino), dobiva svoju florescentnu boju dodavanjem pigmenta, što je uobicajeni, a nipošto inovativni postupak u vinskoj industriji. Barem dvadeset posto kalifornijskih crnih vina namijenjenih supermarketima proizvodi se uz pomoć pripravka
nazvanog Big Red, koji im daje duboku i sjajnu rubinsku boju.

vino-azul
Vino Azul ne miriše ni po čemu specifičnom (osjeti se jedino miris vinskih tvornica), dok na prvom okusu dominiraju kiseline, koje se kasnije pretvaraju u nešto slično umjetnim zaslađivačima za voćne sokove, s blagim asocijacijama na sirup za kašalj.

Vino Azul ultimativni je trash, koji vrijeđa ime i pojam vina. Radi se o proizvodu znatno gorem čak i od 2Bucks Chucka, crnog vina kojim je dio kalifornijske industrije mislio premostiti Veliku krizu. Kafić Sjedi 5 jedan je od bezbrojnih simpatičnih ali prilično dezorijentiranih zagrebačkih lokala, koji pokušava spojiti istarski gastro-eno-pivski identitet s nachosima i palačinkama, i koji se očito obraća tinejdžerima. Njihova zgodna dosjetka sa šarenim kavama već postaje hite na Instagramu. No, tinejdzerima nije baš jednostavno platiti 40 kuna za čašu plavog vina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.